PLUTSELIG FAST PÅ LAGET: Mathieu Valbuena fikk plass i VM-troppen på bekostning av spilleren som var ufin mot ham i Marseille, Samir Nasri. Her ligger han på banen etter en Honduras-takling lørdag. Foto: AFP  / FRANCK FIFE / NTB SCANPIX
PLUTSELIG FAST PÅ LAGET: Mathieu Valbuena fikk plass i VM-troppen på bekostning av spilleren som var ufin mot ham i Marseille, Samir Nasri. Her ligger han på banen etter en Honduras-takling lørdag. Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB SCANPIXVis mer

Nasri og Ribery mobbet kortvokste Valbuena

Kjent som «den lille sykkelen».

Når Frankrike møter Sveits fredag er Mathieu Valbuena en av Frankrikes nøkkelspillere. På veien mot stjernehimmelen har «den lille sykkelen» møtt mange utfordringer.

29-åringen har alltid blitt latt merke til på grunn av mangelen på høyde. Han rager bare 167 centimeter over bakken og måtte tåle mobbing fra lagkameratene tidligere i karrieren.

Da Frankrike gjorde et kjempecomeback i omspillskampen om VM-plass mot Ukraina fikk Valbuena sjansen på bekostning av Samir Nasri.

Valbuena og Nasri har en lang historie. I 2006 ble de lagkamerater i Marseille og Nasri var en av lagets store stjerner. Han og Franck Ribéry var nådeløse mot Valbuena på grunn av høyden hans.

- Når jeg treffer dem på landslaget foretrekker jeg å ta lett på det som skjedde siden det er over nå. Likevel har jeg vonde minner. Å bli systematisk skilt ut gjør vondt. Ingen i garderoben ville funnet seg i å bli behandlet slik. Jeg var ikke klar for det. Jeg var for snill, men nå har jeg blitt tøffere, har Valbuena tidligere sagt om behandlingen han fikk.

Plageåndene ikke i VM Nasri fikk ikke plass i VM-troppen fordi landslagssjef Didier Deschamps var redd Manchester City-spilleren ville ødelegge lagånden dersom han ikke fikk plass på laget.

Ribéry ville vært selvskreven på det franske VM-laget, men en ryggskade ødela for stjernevingen.

Deschamps har vært Frankrikes landslagssjef i to år og er imponert over det Valbuena har prestert i hans regjeringstid.

- Han kom med et stort smil, var ivrig etter å lykkes og det kan du se på banen. Han har aldri vært bedre enn det han har vært for Frankrike på vei mot VM, sier Deschamps.

Valbuena har fått kallenavnet «den lille sykkelen» for mangelen på høyde og spillestilen i sin offensive midtbanerolle.

Virker mer harmonisk Fredag kan Frankrike sikre avansement i VM med seier mot Sveits. I VM-åpningen ble Honduras slått 3-0 og laget er på vei til å viske ut minnene om skandalen i VM for fire år siden.

Da var laget preget av konflikter og gikk på hodet ut etter tre gruppespillkamper. Årets utgave virker langt mer harmonisk og kan være en outsider i mesterskapet.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Franck Ribery er bare tre centimeter høyere enn Mathieu Valbuena, men det forhindret ikke at Ribery gjorde narr av lagkameraten. Foto: REUTERS / Gleb Garanich / NTB SCANPIX
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Franck Ribery er bare tre centimeter høyere enn Mathieu Valbuena, men det forhindret ikke at Ribery gjorde narr av lagkameraten. Foto: REUTERS / Gleb Garanich / NTB SCANPIX Vis mer

Motstander Sveits startet også med tre poeng. De slo Ecuador 2-1 etter en høydramatisk avslutning der vinnermålet kom tre minutter på overtid.

(NTB-AFP)