Nasri og Ribery mobbet kortvokste Valbuena

Kjent som «den lille sykkelen».

PLUTSELIG FAST PÅ LAGET: Mathieu Valbuena fikk plass i VM-troppen på bekostning av spilleren som var ufin mot ham i Marseille, Samir Nasri. Her ligger han på banen etter en Honduras-takling lørdag. Foto: AFP  / FRANCK FIFE / NTB SCANPIX
PLUTSELIG FAST PÅ LAGET: Mathieu Valbuena fikk plass i VM-troppen på bekostning av spilleren som var ufin mot ham i Marseille, Samir Nasri. Her ligger han på banen etter en Honduras-takling lørdag. Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Når Frankrike møter Sveits fredag er Mathieu Valbuena en av Frankrikes nøkkelspillere. På veien mot stjernehimmelen har «den lille sykkelen» møtt mange utfordringer.

29-åringen har alltid blitt latt merke til på grunn av mangelen på høyde. Han rager bare 167 centimeter over bakken og måtte tåle mobbing fra lagkameratene tidligere i karrieren.

Da Frankrike gjorde et kjempecomeback i omspillskampen om VM-plass mot Ukraina fikk Valbuena sjansen på bekostning av Samir Nasri.

Valbuena og Nasri har en lang historie. I 2006 ble de lagkamerater i Marseille og Nasri var en av lagets store stjerner. Han og Franck Ribéry var nådeløse mot Valbuena på grunn av høyden hans.

- Når jeg treffer dem på landslaget foretrekker jeg å ta lett på det som skjedde siden det er over nå. Likevel har jeg vonde minner. Å bli systematisk skilt ut gjør vondt. Ingen i garderoben ville funnet seg i å bli behandlet slik. Jeg var ikke klar for det. Jeg var for snill, men nå har jeg blitt tøffere, har Valbuena tidligere sagt om behandlingen han fikk.

Plageåndene ikke i VM Nasri fikk ikke plass i VM-troppen fordi landslagssjef Didier Deschamps var redd Manchester City-spilleren ville ødelegge lagånden dersom han ikke fikk plass på laget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer