UTELUKKER IKKE OVERGANG: Samir Nasri vil gjerne vite om Manchester United er interesserte i ham før han tar stillingen til egen fotballframtid.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
UTELUKKER IKKE OVERGANG: Samir Nasri vil gjerne vite om Manchester United er interesserte i ham før han tar stillingen til egen fotballframtid.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

Nasri vil vite om United-interessen er reell

Nekter å avvise overgang.

(Dagbladet): Det er stillstand i kontraktsforhandlingene Samir Nasri og Arsenal, og 23-åringen, som bare har ett år igjen av sin nåværende avtale, har i det siste blitt koblet til en overgang til Manchester United.

Et salg av franskmannen til en av Arsenals største rivaler vil skape sjokkbølger i Premier League. Manager Arsene Wenger har innrømmet at han ikke vet om han klarer å overbevise Nasri til å forlenge med London-klubben, men er samtidig klar på at om de skulle måtte selge ham, ender han ikke opp på Old Trafford.
 
- Én ting er sikkert, vi selger ham ikke til Manchester United, sier Wenger til den franske radiostasjonen RTL.

Nasri selv er imidlertid ikke like bombastisk som sjefen, og i et intervju med TF1-programmet Telefoot, gjengitt av The Guardian, uttrykker han seg på en måte som gir ytterligere grobunn for spekulasjon.

Forhandlingskort? Han vil nemlig finne ut om Manchester United virkelig er interesserte i ham før han tar stilling til hva han skal foreta seg videre.

- Jeg vil finne ut om interessen er reell først. Så kan vi snakke om det, sier balleleganten.

Det er ikke uvanlig at spillere i Nasris situasjon bruker andre klubbers angivelige interesse som forhandlingskort for å vinne fram med sine krav, noe blant annet John Terry og Wayne Rooney er eksempler på.

Nasri ønsker angivelig å bli blant Arsenals best betalte spillere, og da kan en United-flørt være en brekkstang for å få det som han ønsker.

- Jeg vet ikke om jeg kommer til å skrive under på en ny kontrakt. Uansett: Diskusjonene pågår. I øyeblikket ønsker jeg ikke å tenke å tenke på dette. Vi kommer til å snakke om det etter kampen mot Polen (spilles tirsdag), sier Nasri på spørsmål om hvor partene står per i dag.

- Ønsker jeg å gå til United? Det får vi først se på dersom interessen er reell og konkret, fortsetter han.

Vil unngå Flamini-reprise Arsenal ønsker å unngå å havne i samme skvis som da Mathieu Flamini gikk kontraktstiden ut for så å forsvinne gratis til AC Milan sommeren 2008. Derfor kan et sommersalg av Nasri bli en realitet dersom man ikke kommer til enighet om en ny avtale. Forøvrig går også venstreback Gaël Clichy snart inn i sitt siste kontraktsår.

Transaksjoner mellom Arsenal og Manchester United hører med til sjeldenhetene.

Mickaël Silvestre ble sommeren 2008 den første spilleren siden Brian Kidd i 1974 til å gå fra United til Arsenal, mens Viv Anderson var foreløpig sistemann til å gå motsatt vei i 1987.

Evra-invitasjon En som gjerne vil se Nasri i United-drakt neste sesong er landsmannen Patrice Evra. Via l'Equipe fortalte han Arsenal-juvelen at United er det beste stedet å være hvis man vil ha suksess.

- Jeg har spilt i United i fem år nå, og husker ikke engang hvor mange troféer jeg har vunnet. 13? 15? (Evra har vunnet 11 troféer i United-karrieren, journ.anm.)

- Så, «Lille Prins» (kallenavnet til Nasri, journ.anm.), hvis du har lyst til å bli konge så vet du hvor du må dra, sier Evra.