Bare seier er godt nok mot Kypros

Nations League gruppe C3 er Norges å vinne. Så enkelt er det

Nations League kan fort være EM-veien for et ungt norsk landslag i utvikling. Det er derfor hjemmekampen mot Kypros er så stor.

NORGE MÅ VINNE: Kypros er 87 på FIFA-rankingen og et landslag Norge skal slå både hjemme og borte om ambisjonene om internasjonal sluttspill skal kunne målbæres med troverdighet. Derfor er bare seier godt nok for Lars Lagerbäck når Nations League starter på Ullevaal Stadion 6. september. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NORGE MÅ VINNE: Kypros er 87 på FIFA-rankingen og et landslag Norge skal slå både hjemme og borte om ambisjonene om internasjonal sluttspill skal kunne målbæres med troverdighet. Derfor er bare seier godt nok for Lars Lagerbäck når Nations League starter på Ullevaal Stadion 6. september. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER MULIG å diskutere om ikke Mats Møller Dæhli hadde fortjent en plass i troppen, han spiller fast for St. Pauli i 2. Bundesliga og har knapt spilt en dårlig landskamp, men det er ingen stor dramatikk i vrakingen. Ei heller i at Erling Braut Håland inntil videre må nøye seg med U21.

For det er ikke eventuelle reserver som er viktigst når landskampsesongens alvor begynner.

Det er Nations League.

DET ER BARE ett resultat som er godt nok på Ullevaal stadion 6. september, uavhengig av hvor mye landslagsledelsen prøver å snakke fram FIFA-rankingens 87. lag, motstanderne fra Kypros:

Hjemmeseier!

1-0, 2-1, 3-2, 3-0 - det spiller ingen rolle hva det blir. Er det første tallet høyere enn det andre har Lars Lagerbäck og gutta gjort jobben. For vi kan ikke reise til en vanskeligere bortekamp mot Bulgaria i Sofia med uavgjort eller tap mot Kypros.

Da vil mye av lufta være ute av den ballongen Norge herrer A har brukt 2018 til å pumpe liv i.

FIRE STRAKE SEIRER, tre av dem mot VM-nasjoner, er så langt landslagsåret 2018. 4-1 over Australia på Ullevaal, 1-0 over Albania i Tirana, 3-2 over Island i Reykjavík og 1-0 over Panama, også det på Ullevaal. Hvem hadde trodd det etter at 2017 ble rundet av med 0-2 for Makedonia og 0-1 for Slovakia i november? Men er det noe vi vet så er det at fotballens veier er uransakelige og resultatene som følger ikke har noen fasit, du får det du får basert på alt som skiller to lag på en fotballbane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer