Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Natt og dag for spisser i FA-cupen: Lukaku scoret to, Costa fikk rødt kort

Da Everton sendte Chelsea ut.

SCORET TO: Lukaku feiret scoring mot gamleklubben. Foto: Philip Oldham/Sportimage/PA/NTB Scanpix
SCORET TO: Lukaku feiret scoring mot gamleklubben. Foto: Philip Oldham/Sportimage/PA/NTB Scanpix Vis mer

• Everton - Chelsea 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Romelu Lukaku har gjort sakene sine svært bra etter at han forlot Chelsea i 2014. I dag scoret han for første gang mot gamleklubben, og det to ganger.

Den første scoringen var av det virkelig pene slaget. Spissen gikk på et langt løp, og mottok ballen høyt oppe på kanten. I neste øyeblikk dro han seg forbi to Chelsea-spillere, før han sendte Gary Cahill ut i den berømte pølseboden med en fin dragning etterpå. Da var det bare til å banke ballen forbi Courtois, og sende Goodison til himmels.

- Det er et av årets øyeblikk i engelsk fotball, mener TV 2s Jan-Henrik Børslid etter kampen.

RØDE COSTA: Diego Costa fikk sitt første røde kort i Chelsea-trøya. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
RØDE COSTA: Diego Costa fikk sitt første røde kort i Chelsea-trøya. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

Ivanovic og Cahill kjeftet på hverandre etter scoringen, mens Everton-spillerne feiret i en stor klynge på gressmatta.

Lukaku doblet ledelsen noen minutter etterpå da han sendte ballen mellom beina på Courtois, hans 25. scoring for sesongen.

Og det skulle bli noen enda tyngre minutter for Chelsea.

To røde kort Diego Costa har en tendens til å erte på seg motspillere, men i kveld var det han som reagerte da Barry taklet ham hardt. Spissen hoppet opp i ansiktet på Barry, og presset hodet sitt mot hans. Etter noen sekunder roet han seg, og ga i stedet Barry en klem.

Dommer Michael Oliver likte uansett ikke opptrinnet, og ga Costa hans andre gule kort for kvelden. Det likte han mildt sagt dårlig, og skjelte ut pipeblåseren for han tuslet i garderoben.

Utrolig nok er det hans første røde kort i Chelsea, med tanke på alle de omdiskuterte situasjonene han har vært innblandet i.

Barry var ikke stort klokere da han satte inn en takling på Fabregas like etterpå. Dermed måtte han også i dusjen. Forskjellen på duoen er at Barry kan feire avansement i FA-cupen etter Lukakus herjing.

Spytting? Folk i sosiale medier har spurt seg om Diego Costa spyttet mot dommeren da han fikk det første gule kortet. Situasjonen kan du se her.

Det ble også spekulert i om Costa tok en Luis Suarez, og beit Gareth Barry. Costa åpnet iallfall munnen og la den på halsen til Barry. Sistnevnte reagerte ikke på noen spesiell måte, noe som kanskje tyder på at det ikke var noe bitt.

Før hjemmelagets scoringer var det nettopp Costa som kom nærmest mål da han fikk muligheten på åpent mål fra veldig skrått hold. Ballen strøk stolpen før den gikk ut over linja.

I KLINSJ: Diego Costa og Bareth Barry. Begge ble utvist i kampen.  Foto:
Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
I KLINSJ: Diego Costa og Bareth Barry. Begge ble utvist i kampen. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

Etterpå handlet alt om Lukaku, som bare er 22 år gammel.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram