Natta etter tapet: Ei fikk ikke sove og ei drømte om Russland

Håndballjentene forteller.

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norge tapte 25-26 mot Russland i åpningskampen i håndball-VM i går. Dermed ble det en sein og tung kveld for gullvinnerne fra EM i fjor.

Spillerne var tilbake på hotellet rett før midnatt - og flere slet med å finne natteroen.

Så hvordan sover egentlig håndballjentene etter et kjipt nederlag?

- Jeg klarte ikke sove med det første. Og sa til Kari (Grimsbø) i stad: «Jeg drømte jo om Russland». Jeg blir aldri ferdig med dem. Jeg hadde en feil i kampen som satt dypt - og i drømmen kom det alternative måter å løse det på, sier Norges VM-debutant Marta Tomac til Dagbladet.

Flere slet med nattesøvnen:

- Det var fryktelig. Jeg slet med å sove, sier Veronica Kristiansen, som scoret fire mål.

- Det går greit når jeg først sovner. Men det tar lang tid. Sist jeg så på klokka var den langt over 2. Jeg var ikke trøtt. Det er surt å tape kamper, men det er tross alt første kamp i mesterskapet. Vi kan ikke grave oss ned, sier Camilla Herrem.

- Jeg sover bedre da vi vinner. Det tar lang tid å sove. Men samtidig får jo vi spillerne beskjed om å sove, så da har vi ikke noe valg, sier Stine Bredal Oftedal.

- Jeg lå våken ganske lenge. Vi kom til hotellet ganske seint, også skal vi ha mat. Da blir det ganske seint. Jeg sover godt når jeg først sovner, sier Stine Skogrand.

De norske spillerne møtte norsk presse søndag formiddag på hotel Scanic Reef i Frederikshavn sentrum. Deretter dro laget til en treningsøkt.

Mandag venter ny kamp mot Puerto Rico.

• Se video øverst i artikkelen.