Natta for Carew

LA MANGA (Dagbladet): Norge- Island 0- 0. Linjemennene vinket det ene Carew-løpet etter det andre ut i evigheten. Drillos Wimbledon-stopper Hermann Hreidarsson tok seg av resten. Hvilket betyr «nada» glede for den stolte RBK-spissen. Uten at EM-uroen tok ham av den grunn.

- Det har ikke skjedd noe galt, sier John Carew til Dagbladet. - Jeg har bare spilt en landskamp og ikke vært noe dårligere enn de andre. For det er ikke sånn at jeg måtte score to mål her for å være med videre.

- Man må ikke glemme at dette er en treningsleir i månedskiftet januar/februar.

Det siste er en meget korrekt påminnelse fra John Carew. Og til alle dere som ikke så den forskutte tristessen på TV2 i går ettermiddag: Det er også en riktig beskrivelse. For angreps-Norge lå med bjørnene i den spanske vintersola.

Da Island skulle utfordres var alle kvalitetene i hi.

Stillstand på topp

- Kritikken min til de framme er at de sto for mye stille, sier Nils Johan Semb. - Og de gangene bevegelsen kom så gikk de i offside. Og det siste er en interessant problemstilling fordi det faktisk ble slått mange bra baller bakfra. Til folk som gjorde feil fordi de ble for hissige på grøten.

John Carew var hissigst av alle. Og ble flagg-straffet - gang på gang.

- Enig, sier Store-John. - Jeg gikk for mye i offside. Men da jeg startet riktig på en veldig god ball fra Vidar Riseth ble jeg holdt igjen med det resultat at Hreidarsson fikk gult kort.

- Synd, for hadde det gått ville jeg vært aleine med keeper.

Vanskelig uten plass

- Januar/februar-formen?

- Til å være så tidlig på året føler jeg sjøl at den er helt OK. I hvert fall fysisk. Og denne kampen her viste jo formforskjellen på oss som er hjemme og de som spiller ute. Det er ingen Tippeliga-spillere som er på topp nå.

- Slitsomt med Hermann Hreidarsson?

- Han er god, ingen tvil om det. Og så spiller han tøffe kamper hver eneste uke. Så jeg tar det ikke så tungt - jeg vet at jeg får nye sjanser. Alle vi som spiller i Norge har mye mer å gå på.

- Til Johns forsvar skal det sies at det ikke var enkelt heller, lindrer Nils Johan Semb. - Slik Island lå - med åtte mann pluss keeper bak ballen - var det ikke mye rom å gå i.

Etter 73 minutter ble John Carew byttet ut med Andreas Lund. Uten at det ble noe hvassere av den grunn. Og mot Danmark i morgen er det Molde-spissens tur til å starte.

- Jeg har fått inntrykk av at Andreas og jeg skal dele på det, sier Carew.

Traff stanga

John Arne Riise kunne gjort det som ble en fæl fotballkamp til en langt artigere forestilling hvis han hadde truffet nettet - og ikke stanga - etter tre minutter. Med den etterpåklokskapen i mål ville nemlig islendingene vært nødt til å angripe Norge.

- De hadde én målsjanse og den var det Claus Lundekvam som skapte for dem, sier Nils Johan Semb. - Så hadde John Arne scoret på den tidlige sjansen han fikk, er det klart at vi hadde fått et helt annet kampbilde.

- Fikk du noen svar?

- Jeg kan ikke rope halleluja når det gjelder enkeltspillere. Men som lag er vi bra defensivt, sier Nils Johan Semb.

HUSK: - Man må ikke glemme at dette er en treningsleir i månedsskiftet januar/februar minner RBK-spissen John Carew om.
TØFFE DUELLER: John Carew fikk det tøft mot islendingen Hermann Hreidarsson.