- Nattklubb-bråket kan styrke Norge

ST. RÉMY DE PROVENCE (Dagbladet): Skottland-trener Craig Brown regner ikke med å skaffe seg en billig fordel på grunn av oppstyret rund Henning Berg og Erik Mykland. Tvert imot: - Denne episoden kan styrke den norske lagånden, sier han til Dagbladet.

Historien om Henning Berg og Erik Myklands nattklubb-besøk er for lengst fanget opp i den skotske leiren. På Skottlands pressekonferanse i går var den et av hovedtemaene.

Og Craig Brown tror ikke han møter et demoralisert og svekket Drillos på tirsdag.

- Det er mange eksempler på at slike episoder bringer troppen enda tettere sammen, sier Brown.
- Når enkeltspillere blir utsatt for et voldsomt mediakjør, reagerer ofte resten av laget med å beskytte kameratene sine. Derfor kan denne saken faktisk virke styrkende på Norge foran kampen mot oss, mener Brown.

Men for all del; han unner ikke kollega Egil Olsen å få en slik episode i fanget mitt under kampforberedelsene.

- Jeg føler stor sympati med trenere som opplever sånt. Det kan skje den beste.

Pressen er enig

Britiske journalister, som stor rutine i å skrive hjem om fotballspillere på nattklubb, er enige med Craig Brown. De tror ikke Berg og Myklands tur på byen vil knekke Drillos.

- Jeg tror ikke episoden vil påvirke Skottland-kampen i det hele tatt. Særlig fordi det norske fotballforbundet tok saken opp med en gang og gjorde sitt til å få den ut av verden. Og hvis saken likevel påvirker laget, kan det like gjerne være i positiv retning. Det kan styrke lagmoralen og gjøre det til en krig mellom en samlet spillergruppe på den ene siden og media på den andre, sier journalist Phil Shaw i The Independent.

James Kenneth Gallagher i skotske The Herald er enig:

- Dette kan virke positivt inn på det norske laget.

Snille skotter

I motsetning til sin britiske kollega Glenn Hoddle, har Craig Brown sluppet unna skandalehistoriene før og under dette VM.

- Det har ikke vært noen problemer. Vi har vært ute på byen i samlet tropp et par ganger, og så har gutta vært ute på egenhånd én gang. Men ingen har brutt reglene våre, sier Brown.

De skotske spillerne får ikke røre alkohol de siste 72 timene før en kamp.

Men det skotske landslaget har hatt sine episoder i forbindelse med tidligere verdensmesterskap.

* Under en oppvarminsgturnering i Skottland før VM i 1974 havnet Jimmy Johnstone på galleien. Ufine lagkamerater plasserte ham i en liten pram og sendte han ut på Clyde-elva. Svært beruset, og bare iført underbukser. Han mistet snart årene til båten, og klokken seks om morgenen måtte kystvakten redde ham _ mens han sang «I am sailing» av full hals. Skottland slo England et par dager senere.

* Under Italia-VM i 1990 havnet Maurice Johnston og Jim Bett på fylla. Få dager etter åpningstapet mot Costa Rica, ranglet de gatelangs i byen Rapallo. Med champagne-flaske og allsang. Skottland slo Sverige 2_1 i sin neste kamp.

Derfor vet skottene at et nattklubb-besøk ikke alltid fører med seg bakrus og nederlag.