Nattklubbtur påvirker ikke laguttaket

Henning Berg og Erik Myklands besøk på nattklubb får ingen konsekvenser for laguttaket til kampen mot Skottland.

Drillo vil ikke ta like lett på eventuelle gjentakelser, men Berg viste ingen anger på søndagens pressekonferranse.

De to spillerne var førstesidestoff i Dagbladet og VG etter at de ble observert på en nattklubb i byen La Baule nær den norske leiren natt til lørdag. Søndag var det en ordknapp Henning Berg som møtte pressen.

- Jeg har ikke dårlig samvittighet for noe, men jeg visste at det ville bli mye oppmerksomhet etter oppslagene i to av de største avisene i Norge. Ellers er gruppen blitt enig om hvordan vi skal håndtere saken utad. Derfor følger jeg retningslinjene og verken kan eller vil kommentere episoden, sa Berg.

Holder ikke

Egil Olsen var tydelig skuffet over tillitsbruddet. Landslagssjefen har gitt spillerne sine såkalt frihet under ansvar under VM-sluttspillet.

- Dette er en uthuling av frihet under ansvar. Vi har ikke satt noe klokkeslett som grense, men det sier seg selv at etter klokken fire ikke holder. Dette kan ikke gjenta seg. Det er helt klart, sa Drillo.

Skuffet Bratseth

Tidligere landslagskaptein Rune Bratseth er i VM som skribent for VG. Han mener at episoden er uheldig.

- Det er skuffende, og litt dårlig overfor Drillo med tanke på den friheten spillerne har fått.

- Hørte du om lignende episoder i din tid som spiller?

- Jeg la meg tidlig og fikk ikke med meg slike ting, avvæpnet Bratseth smilende. Han hadde ikke lyst til å kommentere saken nærmere.

Erik Mykland er blant spillerne med oddetall på drakten og var derfor ikke til stede under søndagens pressemøte. Dagen før sa Myggen til avisene at verken han eller Berg hadde drukket alkohol under byturen. Drillo ville ikke uttale seg om hva som vil skje hvis det dukker opp nye opplysninger.

Får spille

- Jeg tar ikke noe på forskudd og forholder meg til det jeg vet. Dette får ingen konsekvenser for laguttaket, og saken er ferdig for meg. Jeg brukte et kvarter på den og et kvarter på spilleranalysen, for det var fotball på tv, sa Drillo som valgte å kommentere saken med glimt i øyet.

- Det har vært harmonisk så lenge i den norske leiren, så vi syntes synd på journalistene. Vi mente at dere måtte få noe å skrive om, og derfor sendte jeg to mann på byen.

- Hvorfor akkurat de to?

- De har mest erfaring, fleipet Drillo.

Henning Berg tror ikke at opstyret vil virke inn på forberedelsene til tirsdagens viktige kamp mot Skottland i Bordeaux. Om han spiller eller ikke kunne han ikke si noe om.

Engelsksyke

- Jeg kunne ikke lese noe ut i fra treningen, men jeg blir alltid skuffet om jeg ikke får spille.

- Greier du å fokusere på kampen?

- Jeg klarer det, men jeg vet ikke om dere klarer det, sa Berg med adresse til alle journalistene som svermet rundt ham.

Nattklubbesøk har vært engelske fotballspilleres greie, med skandaler rundt Paul Gascoigne og Teddy Sheringham i forkant av VM. Færre hadde regnet med at den første utelivshistorien fra VM skulle handle om trauste nordmenn.