Ønsker nytt Trondheim-bud for Ski-VM

Naturlig å tro at det vil bli Trondheims tur neste gang

Erik Røste ønsker ny søknad fra Trondheim om ski-VM i 2025 etter at Planica ble valgt foran for 2023.

TAPTE KAMPEN: Trondheim nådde ikke opp i kampen om å bli arrangør av ski-VM i 2023. Den slovenske skimetropolen Planica ble torsdag tildelt mesterskapet.En skuffet Trondheims-delegasjon. Fra venstre: Siri Darell (kretsleder Sør-Trøndelag), Rita Ottervik (ordfører), Morten Wolden (rådmann), Stein Opsal (generalsekretær Norges Skiforbund) og Erik Røste (skipresident).

Foto: Claes-Tommy Herland / NTB scanpix
TAPTE KAMPEN: Trondheim nådde ikke opp i kampen om å bli arrangør av ski-VM i 2023. Den slovenske skimetropolen Planica ble torsdag tildelt mesterskapet.En skuffet Trondheims-delegasjon. Fra venstre: Siri Darell (kretsleder Sør-Trøndelag), Rita Ottervik (ordfører), Morten Wolden (rådmann), Stein Opsal (generalsekretær Norges Skiforbund) og Erik Røste (skipresident). Foto: Claes-Tommy Herland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VM i nordiske grener endte ikke opp i Trondheim. I stedet var det Planica som fikk oppgaven med å arrangere mesterskapet i 2023 etter at de vant stemmegivningene 9 stemmer mot seks.

Det var ikke noen stor overraskelse. Selv om Trondheim hadde et håp om å få gjennomslag for sin søknad var Planica på forhånd favoritt til å få mesterskapet.

Dagbladets kommentator Esten O. Sæther har vært på plass i Hellas på FIS-kongressen og har fulgt presentasjonen av de to søknadene. Han er ikke overrasket over utfallet.

– Det er ganske naturlig at valget ble som det ble. Det er lett å forstå hvorfor valget falt på Planica som har alle anleggene på plass og har søkt så mange ganger, sier Sæther.

Skipresident Erik Røste sier at han er skuffet over at Norges forsøk på å få VM til Trondheim ikke ble valgt.

– Vi er jo skuffet. Vi hadde en god søknad, vi har hatt en god presentasjon og god tilbakemeldinger, så må vi respektere at vi hadde en motstander som var god og council gikk for dem. Så får vi ta evaluering når vi kommer hjem og får dette litt på avstand, sier Røste.

Neste gang for Trondheim

Det var Planicas fjerde søknad om mesterskapet på rad og mange i det internasjonale skimiljøet mente at det nå var deres tur til å få arrangere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer