- Naturlig å vurdere Høgmo

RBKs styreformann om trenerframtida.

(Dagbladet.no): Rosenborg-trener Per Joar Hansen lever farlig som Rosenborg-trener. VG skriver i dag at Per-Mathias Høgmo (45) står høyt på lista over kandidater til å overta jobben.

- Etter hvert er vi nødt til å ta en beslutning rundt trenerspørsmålet. Når man skal vurdere det, er det ikke så mange navn, sammen med trenerne vi har, som er aktuelle. Per-Mathias Høgmo er en av dem det vil være naturlig å vurdere, sier styreleder Ove Snuruås til avisa.

Snuruås kjenner ikke til om noen i RBK har vært i kontakt med Høgmo, som ga seg etter en vellykket sesong som Tromsø-trener i fjor.

Sportsdirektør Rune Bratseth sier at klubben av prinsipp ikke kommenterer enkeltsaker om spillere eller trener.

- Men når det først er spekulasjoner om ny trener, overrasker det meg ikke at Høgmos navn dukker opp, sier han.

Heller ikke Høgmo vil kommentere hva han får av tilbud.

Per-Mathias Høgmo har bakgrunn som klubbtrener fra blant annet Moss, Tromsdalen og Tromsø. Han har trent en rekke aldersbestemte landslag, ledet kvinnelandslaget til OL-gull i 2000, og ble deretter U21-landslagstrener.

HØGMO BANKET RBK: Per-Mathias Høgmo ledet Tromsø til 4-1-seier over Rosenborg på Alfheim i mai i fjor. Slike resultater gjør at Høgmo er en aktuell mann i sjefsstolen på Lerkendal. Foto: Scanpix
HØGMO BANKET RBK: Per-Mathias Høgmo ledet Tromsø til 4-1-seier over Rosenborg på Alfheim i mai i fjor. Slike resultater gjør at Høgmo er en aktuell mann i sjefsstolen på Lerkendal. Foto: Scanpix Vis mer