Alexander Tettey

- Naturlig at jeg spiller lite

Tirsdag kveld tok Norwich et godt steg mot Premier League med 2-0 seier over Nottingham Forest, men Alexander Tettey (34) og Ørjan Nyland (30) har fått lite tillit av manager Daniel Farke denne sesongen.

MANGEL PÅ TILLIT: Alexander Tettey har vært i klubben siden 2012, men denne sesongen har det blitt dårlig med spilletid for nordmannen. Foto: Alex Pantling/Pool via AP
MANGEL PÅ TILLIT: Alexander Tettey har vært i klubben siden 2012, men denne sesongen har det blitt dårlig med spilletid for nordmannen. Foto: Alex Pantling/Pool via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med gårsdagens overbevisende seier topper «The Canaries» ligaen komfortabelt og mye skal gå galt for at det ikke blir en Premier League-retur.

Nærmeste trussel er Philip Zinckernagels Watford. Det betyr at Norwich har ti poeng ned til andreplassen og må avgi tretten poeng for å miste en automatisk opprykksplass.

Det virker lite sannsynlig med Norwichs strålende form. De står med ni strake seire og har kun tapt èn av sine 15 siste kamper.

Alexander Tettey fikk to fattige minutter på overtid, som betyr at han kun har spilt 10 minutter førstelagsfotball i 2021.

Opprykk i sikte

Tettey forteller til Dagbladet at laget må fortsette å vinne kamper for å sikre opprykket.

- Vi må holde oss fokuserte og vinne flere kamper. Det er gøy at laget er i god form, men det er stor konkurranse bak oss på tabellen.

Ørjan Nyland ble sittende på benken hele oppgjøret mot Nottingham Forest, og har ikke debutert for klubben etter overgangen i februar.

Tettey er fornøyd med en norsk lagkamerat for første gang siden han forlot Rosenborg i 2009.

- Det har vært veldig gøy. Jeg har spilt i utlandet i mange år, og det er morsomt å endelig få en norsk lagkamerat.

Husker du denne?

FULLTREFFER: Alexander Tettey fikk et meget godt treff sist det norske landslaget møtte Italia. Vis mer

- Ønsker ikke å stå i veien

Forrige sesong slet Tettey med en rekke skader og var ute av spill ved fire forskjellige anledninger.

Denne sesongen har han holdt seg skadefri, men bare tolv minutter spill på Norwichs 19 siste kamper vil si at nordmannen har havnet langt bak i køen i Øst-England.

- Det er naturlig at jeg har spilt lite. Jeg er ikke 20 år lenger og ønsker ikke å stå i veien for klubbens talentfulle spillere.

Det er nå usikkert om nordmennene tar steget opp til Premier League med Norwich, men med mangel på spilletid og utgående kontrakter så virker det usannsynlig.

- Akkurat nå fokuserer jeg på å støtte gutta og holde meg i form. Jeg er klar om manageren trenger meg, avslutter Tettey.

Alexander Tettey har vært i klubben siden 2012 og ble hentet fra Rennes.

Det har resultert i 259 kamper etter overgangen fra fransk fotball. Over hundre av kampene hans har kommet i Premier League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer