Oslo,  20090812:  VM-kvalifisering. Norge - Skottland 4-0 på Ullevaal stadion.  Erik Loe th. og Sondre Kåfjord.  
Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
Oslo, 20090812: VM-kvalifisering. Norge - Skottland 4-0 på Ullevaal stadion. Erik Loe th. og Sondre Kåfjord. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

- Naturlig at jeg trer til side som klubbens leder

Stabæk konstituerer ny leder i morgen.

(Dagbladet): Påtalenemnda i NFF fester i sin innstilling i overgangssaken rundt Veigar Pall Gunnarsson ingen lit til den versjonen Stabæk har gitt av saken.

De innstiller på at både styreleder Erik Loe og sportslig leder Inge Andre Olsen blir fratatt retten til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innen fotballen i 18 måneder. I tillegg vil nemnda ilegge Stabæk en bot på en halv million kroner.

Ny leder i morgen Saken blir nå videresendt til doms- og sanksjonsutvalget i NFF. Inntil saken er avgjort, vil Loe tre til side som leder for Stabæk.

- Anmeldelsens alvorlige karakter gjør det naturlig at jeg trer til side som klubbens leder i perioden frem til doms- og sanksjonsutvalget har fattet sin beslutning. Dette skjer med øyeblikkelig virkning. Klubben vil konstituere ny leder i løpet av fredag, skriver Loe i en pressemelding publisert på Stabæks nettside i kveld.

- Selv om dette kun er en anmeldelse og ingen dom, oppleves nemndas innstilling som svært alvorlig, skriver Loe.

Han beklager på vegne av styrene og ledelsen i Stabæk at de ikke er blitt trodd på sin fremstilling av saken, og sier at de vil bruke de nærmeste dagene til å vurdere anmeldelsen.

Vålerenga beklager Også Vålerenga har kommet med en pressemelding i kveld i anledning anmeldelsen fra påtalenemnda.

- Vi tar dette veldig alvorlig, sier Vålerenga-leder Odd Skarheim til Dagbladet.

- Både styret og ledelsen i Vålerenga er ydmyke og beklager belastningen dette påfører klubbens omdømme, og særlig beklager vi belastningen på de to involverte spillerne. Det som er viktig for oss nå, er at vi fortsatt skal bidra på alle mulige måter til fremskaffe den informasjonen doms -og sanksjonsutvalget behøver, sier han.

Påtalenemnda innstiller på 350 000 kroner i bot for Vålerenga, samt 12 måneders utestengelse fra oppnevnte eller valgte tillitsverv for sportsdirektør Truls Haakonsen.

Skarheim sier til Dagbladet at påtalenemndas innstilling ikke får betydning for Truls Haakonsens posisjon på kort sikt.

- Vil det få konsenser for ham dersom han blir dømt i doms- og sanksjonsutvalget?

- Jeg tror det er uklokt å prosedere saken i media, sier Skarheim.