Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Naturlig at Solskjær kobles til Tottenham

Dette er favorittene til å overta etter Villas-Boas.

KOBLES TIL TOTTENHAM: Den ledige managerjobben i Tottenham tiltrekker seg store navn. Blant de største favorittene er: Tim Sherwood, Michael Laudrup, Glenn Hoddle, Fabio Capello, Frank de Boer og Jurgen Klinsmann. Foto: NTB Scanpix
KOBLES TIL TOTTENHAM: Den ledige managerjobben i Tottenham tiltrekker seg store navn. Blant de største favorittene er: Tim Sherwood, Michael Laudrup, Glenn Hoddle, Fabio Capello, Frank de Boer og Jurgen Klinsmann. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Flere av fotballens største managernavn kobles til den ledige jobben i Tottenham.

Blant annet stjernenavn som Fabio Capello, Jurgen Klinsmann og Guus Hiddink seiler opp som favoritter.

- Det er nesten umulig å si hvem som overtar. Tottenham har ingen tydelig rød tråd på ledersida. De gikk fra en rutinert britisk mann som Harry Redknapp, til den unge og mer strukturerte André Villas-Boas. Jeg synes det er vanskelig å spekulere i hvem som tar over, men det er flere hete kandidater. Capello er nok en av dem, sier TV 2-ekspert Petter Myhre til Dagbladet.

André Villas-Boas fikk sparken som Tottenham-manager i går og Tim Sherwood tar over som midlertid sjef på White Hart Lane.

Hoddle eller Capello? Favoritten hos bookmakerne er Sherwood, og mange tror nok at den tidligere Spurs-spilleren får fortsette i jobben.

Rett bak følger større navn som Michael Laudrup, Glenn Hoddle, Fabio Capello, Mauricio Pochettino, Luciano Spalletti og Jurgen Klinsmann.

De utenlandske bookmakerne gir rundt 41 i odds på at Ole Gunnar Solskjær blir ny Tottenham-manager. Han har 21 navn foran seg på lista blant favorittene, viser oversikten til Oddschecker.

- Naturlig med Solskjær Solskjær ble også nylig koblet til den ledige managerjobben i Premier League-klubben WBA.

OUTSIDER: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær regnes av bookmakerne som en outsider til Tottenham-jobben.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
OUTSIDER: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær regnes av bookmakerne som en outsider til Tottenham-jobben. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det er naturlig at Solskjær nevnes som kandidat til Tottenham-jobben. Han har fortsatt en stor status i England etter alle årene i United. Og engelskmennene har fått med seg den suksessen han har hatt i Molde, sier Myhre.

- Tror du han er aktuell for Tottenham?

- Det er nok flere kandidater som er mer aktuelle enn Solskjær, og jeg vil tro det er mange som vil ha denne jobben. Vi snakker tross alt om en toppklubb i England. Det er ikke unormalt at en klubb tar kontakt med flere navn og hvis mange sier nei, så kan kanskje muligheten by seg for Ole Gunnar, sier Myhre.

Nye spillere TV 2-eksperten sier han ble overrasket over avskjeden til Villas-Boas i går.

- Jeg tror Tottenham er en klubb som passer Solskjær godt. De har en spennende spillergruppe på sikt. Det er en attraktiv jobb og klubben har hentet en mange spillere. Alle som har vært mer enn 14 dager i fotballen vet at det tar tid å få mange nye spillere til å fungere sammen, sier Myhre.

Den engelske fotballprofilen Gary Lineker mener Glenn Hoddle bør få sjansen.

- Jeg ville elsket å se Hoddle få en ny sjanse. Han har en briljant fotballhjerne, skriver Lineker på Twitter.

Hoddle trente Tottenham fra 2001 til 2003 og sier ifølge Telegraph at han gjerne takker ja dersom tilbudet fra London-laget kommer.

Den tidligere Tottenham-spilleren Darren Anderton fortalte til Dagbladet i går at han ikke tror Solskjær er aktuell.

- Solskjær? Jeg hører han gjør det godt i Norge. Og han har et fantastisk rykte i England. Men Tottenham trenger kanskje en mer erfaren trener, sa Anderton til Dagbladet.