- Naturlig at vi er best

LILLESTRØM: Lillestrøm topper ikke bare Tippeligaen. Romerikslaget har også de beste utlendingene i norsk fotball. På Dagbladets spillerbørs kommer fire av de fem beste utlendingene fra LSK.

Magnus Powell er suverent i tet i kampen om å bli i årets spiller i Dagbladet. Bak ham følger lagkameratene Clayton Zane, Emille Baron og Magnus Kihlberg. Vikings Hannu Tihinen på tredjeplass er den eneste som klarer å splitte LSK-kvartetten. Dagbladet spurte LSK-gutta om hvorfor akkurat de har lykkes så godt i norsk fotball.

- Når vi ligger på toppen av tabellen er det naturlig at vi også topper børsen, men individuelle karakterer er ikke viktige så lenge laget vinner, sier Powell.

Utlendinger i Tippeligaen

Antall spillere: 64
Antall nasjoner: 19
Flest utlendinger: Lillestrøm 8
Færrest utlendinger: Bodø/Glimt og Rosenborg, begge 2
Fordeling: Sverige 19, Island 11, Finland 8, Australia 4, Danmark 3, Færøyene 3, Belgia 2, Bosnia 2, England 2, Estland 1, Ghana 1, Litauen 1, Namibia 1, Nederland 1, Nord-Irland 1, Senegal 1, Tunisia 1, Sør-Afrika 1, USA 1.

- Ikke hør på ham. Er det noen som finleser ratingene i avisa så er det Magnus, ler landsmannen Kihlberg.

Fantstisk sesong

Powell må noe motvillig innrømme at han har hatt en fantastisk sesong, men han tror ikke han har sjanse til å bli årets spiller.

- Jeg har aldri vært i nærheten av noe slikt. Suksessen jeg opplever nå føles veldig godt, men jeg tror neppe det varer, sier han.

Trioen tror miljøet i Lillestrøm er hovedårsaken til suksessen. Hjelpsomhet, takhøyde og harmoni er stikkord som går igjen. Kihlberg mener Arne Erlandsen har mye av æren.

- Arne er veldig flink til å velge de rette spillerne. Han ser også på om spillerne vil passe inn sosialt og i den rollen de er tiltenkt på banen. Det handler ikke bare om at de er gode spillere, sier han.

Store drømmer

Selv om gutta trives på Romerike legger de ikke skjul på at de i løpet av karrieren ønsker seg til større klubber. Powell drømmer om Newcastle, mens Kihlberg er svak for Liverpool.

- Liverpool skal bare ha de absolutt beste spillerne i verden. Det er få spillere i Tippeligaen som holder det nivået, sier han.

Zane tror alle spillere har en drøm om å spille på høyeste nivå.

- Jeg tror ikke jeg blir her hele karrieren, men jeg trives veldig bra og har ikke hastverk, sier han.

For Zane var Molde eneste alternativ da han sommeren 2000 satte kurs for Europa. Etter lite spilletid den første sesongen var valget lett da LSK kom på banen i våres.

- Jeg var seriemester i Sverige og ville prøve noe nytt. Åge (Hareide) fortalte meg mye positivt om LSK og jeg bestemte meg for å ta sjansen, sier Powell.

For Kihlberg var LSK et helt bevisst valg.

- Jeg kom hit da Norge var på vei framover og norske spillere var veldig attraktive for det utenlandske markedet. Salget til utlandet har vel stoppet litt opp det siste året, men jeg vet ikke om det påvirker oss siden vi er utlendinger. Det svenske landslaget er jo på vei framover, sier han.

På spørsmål om de har hørt noe fra landslagstrenerne Lars Lagerbäck og Tommy Söderberg ser de på hverandre og rister oppgitt på hodet.

- Men jeg tror de kommer til neste hjemmekamp, sier Kihlberg.

<B>FLYR HØYT:</B> Magnus Kihlberg, Magnus Powell og Clayton Zane har mye av æren for Lillestrøms fantastiske sesong så langt.