Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Naturlig smittpunkt

Diaréviruset som herjer i Oberstdorf, er Marit Bjørgens verste VM-fiende.

OBERSTDORF (Dagbladet): Landslagslege Hans Petter Stokke oppfordret i går den norske pressen til å holde minst halvannen meters avstand til den potensielle VM-dronninga. For mens Marit Bjørgen har god kontroll på konkurrentene, kan en smitte i verste fall ødelegge hele mesterskapet for 24-åringen.

-  Jeg blir litt bekymra når jeg hører hvor alvorlig sjukdomen er, sier Marit Bjørgen.

Hans Petter Stokke sier at viruset er svært hissig, og at det smitter lett. Det er derfor han ber pressefolk og andre holde god avstand.

Graff-klem

Og han medgir at det ikke var noe trivelig å se Marit Bjørgen få en klem av NRK-programleder Espen Graff under VM-sendingen torsdag kveld.

-  Det var en skrekkopplevelse, sier Stokke.

At den klemmen kunne vært skjebnesvanger, hadde ikke Marit Bjørgen tenkt på før det ble nevnt på gårsdagens pressekonferanse.

-  Huff, tenk om han er sjuk, sa en bekymret Bjørgen.

 FOR NÆRE:  Både NRKs Inger Lise Hansen (t.v.) og TV2s Per Angell Berntsen (t.h.) beveger seg innenfor ønsket radius av Marit Bjørgen på dette bildet. Foto: Ole C. H. Thomassen
FOR NÆRE: Både NRKs Inger Lise Hansen (t.v.) og TV2s Per Angell Berntsen (t.h.) beveger seg innenfor ønsket radius av Marit Bjørgen på dette bildet. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

-  Ingen fare Marit, sier Graff til Dagbladet, jeg er kanskje den friskeste av alle journalistene!

-  Jeg tar oppfordringen fra landslagslegene veldig seriøst, og er dessuten veldig nøye på smittefaren for min egen del. Jeg skal lede 11 VM-show, og det ville blitt en liten krise om jeg skulle bli sjuk, forklarer Graff.

Gullhåp

Og Dagbladet får ekstra forsikringer fra NRKs vaktsjef Mads Storvik.

-  Rent fysisk er det ingenting i veien med Espen. Mentalt er jeg mer usikker, humrer han.

Med journalistene på behørig avstand, håper Marit Bjørgen hun kan gjøre seiersintervjuer etter dagens 15 duathlon.

-  Jeg håper på gull, men vil være kjempefornøyd med medalje, sier hun, glad for å få en dag uten altfor mye mas.

Marit Bjørgen er den alle skal snakke med på hver pressekonferanse, etter hvert løp og egentlig når som helst ellers på døgnet. Rognes-jenta inrømmer at det blir mye.

Frustrert

-  Det er godt med noen mellomdager slik at jeg får slappet litt av. Jeg har forberedt meg på trøkket som ville komme under VM gjennom hele vinteren, men visste ikke hvordan det ville bli før jeg kom hit.

Og Bjørgen inrømmer at det ikke bare er gøy å måtte svare på de samme spørsmålene om form, mål og konkurrenter dag ut og dag inn.

-  Jeg blir litt lei og frustrert av alt sammen. Samtidig vil jeg ikke ha privatlivet mitt bretta ut i avisene, og vil heller snakke om det sportslige. Da er det vel sånn det blir.