Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Naturlig utvikling

- Dette betyr ikke annet enn at fotballspillere blir sidestilt med andre arbeidstakere, sier advokat og fotballagent Gunnar Martin Kjenner. Han mener overgangssummene forsvinner, og at det er en naturlig fortsettelse av Bosman-dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjenner er ikke blant dem som skriker opp om fotballens død fordi EU ønsker å fjerne fotballens overgangssummer. Han mener fotballorganisasjonene bør jobbe med - ikke mot EU.

- Dette er den naturlig utviklingen, som man kunne vente allerede etter Bosman-dommen. Det som i og for seg er det spesielle er dagens løsning, mener Kjenner.

Han frykter ikke en kraftigere opphoping av de beste spillerne i de beste klubbene:

- Det er begrenset hvor mange som kan spille fotball i Chelsea og Manchester United, sier han.

Agenten, som blant annet representerer Tore André Flo, mener agentrollen blir minst like viktig i den fotballvirkeligheten som følger etter en eventuell revolusjon i overgangsmarkedet:

- Behovet for kvalifisert rådgivning for spillerne blir trolig større, om enn på en annen måte enn i dag, sier Gunnar Martin Kjenner.