Navardauskas overtok ledertrøya i Giroen

Garmin vant lagtempoen.

OVERTOK SAMMENLAGTLEDELSEN: Ramunas Navardauskas (midten) overtok den rosa ledertrøya i Giroen da Garmin vant lagtempoen.Foto: AFP PHOTO /LUK BENIES/NTB scanpix
OVERTOK SAMMENLAGTLEDELSEN: Ramunas Navardauskas (midten) overtok den rosa ledertrøya i Giroen da Garmin vant lagtempoen.Foto: AFP PHOTO /LUK BENIES/NTB scanpixVis mer

Garmin vant onsdagens lagtempo i Giro d'Italia, og lagets litauiske rytter Ramunas Navardauskas (24) overtok den rosa ledertrøya.

Det er første gang i historien at en rytter fra Litauen leder Giro d'Italia sammenlagt.

- Det ble et vanskelig temporitt, og jeg ble veldig sliten. Det var så vidt at jeg klarte å henge med laget inn til mål på den siste kilometeren, sa Navardauskas.

Thor Hushovds lagkamerat Taylor Phinney (21) i BMC hadde ledertrøya før den 32,2 kilometer lange lagtempoen, men BMC holdt ikke følge med Garmin i Veronas gater. BMC kom inn 31 sekunder bak som det tiende beste laget.

Alexander Kristoff og Katjusja var nest raskest i Giroens første etappe i Italia. De kom fem sekunder bak. Astana var tredje best med 22 sekunder opp til Garmin.

Kristoff er på 16.-plass i sammendraget. Han er 35 sekunder bak lederen. Thor Hushovd er 2.36 minutter bak på 135.-plass.

Garmin vant lagtempoen i Giro d'Italia også i fjor. Det gjorde de også i 2008.

(NTB)