- Navn som Steffen Iversen er det eneste han har kommet med

AaFK lei kritikk fra «ukontrollerbar» Rekdal.

KLARER IKKE Å HOLDE SEG: AaFK-styreleder Bjarne Haagensen mener Kjetil Rekdal ikke greier å holde kjeft når han snakker med journalister, og sier at klubben har gitt opp å ha noen kontroll på ham. 
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
KLARER IKKE Å HOLDE SEG: AaFK-styreleder Bjarne Haagensen mener Kjetil Rekdal ikke greier å holde kjeft når han snakker med journalister, og sier at klubben har gitt opp å ha noen kontroll på ham. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Kjetil Rekdal er på vei til å lede Aalesund til en historisk sterk fjerdeplass i Tippeligaen.

Stemninga på Color Line Stadion er likevel ikke så idyllisk som tabellsituasjonen skulle tilsi, for utenfor banen krangler trener Kjetil Rekdal og klubbledelsen i kjent stil.

Og der mange velger å ta slike ting på kammerset, utenfor medienes søkelys, har frittalende Rekdal aldri vært redd for å dele meningene sine med pressen.

- Vi må bare finne oss i at det er slik Kjetil er. Vi har ikke kontroll på ham. Det virker som om han ikke klarer å holde seg når han prater med en journalist. Når vi tar det opp med han neste dag sier han at han ikke har uttalt det og det, sier AaFK-styreleder Bjarne Haagensen til Sunnmørsposten.

Frykter samme skjebne som FFK
Bakgrunnen for utblåsningen fra styrelederen er at Rekdal tirsdag slo alarm i regionavisa, og betegnet det som utenkelig at Aalesund kan følge opp årets gode sesong. Grunnen er klubbens manglende innsats for å beholde sentrale spillere med kort tid igjen av kontrakten.

Alexander Mathisen forsvinner, kaptein Johan Arneng er kontraktløs, og Rekdal tror de kan miste nøkkelspillere som Jonathan Parr, Anders Lindegaard og Daniel Arnefjord i løpet av neste år.

I så fall må AaFK-treneren bygge et nytt lag. Han advarer mot at Aalesund fort kan lide samme skjebne som Fredrikstad, Molde og Brann, som etter gode sesonger møtte kraftig motgang i den påfølgende sesongen.

Styreleder Haagensen sier det siste utspillet fra Rekdal var forventet, ettersom det var «siste sjanse» før den avsluttende kampen mot Rosenborg.

- Kjetil har ikke grunn til å kritisere noe som helst. Selv har han ikke kommet med en spiller. Det eneste han har kommet med er navn som Steffen Iversen og disse her, og det er jo klart at det bare er tull, smeller det fra styrelederen overfor Sunnmørsposten.

Ny Rekdal-kontrakt på vent
Uten at det får Rekdal til å moderere seg.

- Det eneste klubben har hatt fokus på de siste tre-fire månedene er å få solgt Anders Lindegaard. Alt annet har ligget brakk. Da er det klart at de sportslige forholdene vi jobber under blir veldig vanskelige. Alt havner på pulten til Bjarne og Henrik, og stopper der, hevder treneren.

Rekdal har kontrakt med Aalesund ut 2011-sesongen. I september varslet klubbdirektør Henrik Hoff at de ikke hadde hastverk med å forlenge, fordi de har lært av hva som skjedde da Ivar Morten Normark måtte forlate klubben i 2005.

Selv om Hoff da avviste at drøyingen skyldes at de er i ferd med å få samme situasjonen som for fem år siden, innrømmet han at klubben og Rekdal av og til «går litt lei av hverandre».

- Kjetil er en krevende person å forholde seg til, han stiller høye krav både til seg selv, til spillerne og til oss i klubbledelsen, og av og til kan vi gå litt lei av hverandre. At det til tider kan gå ei kule varmt når jeg og Kjetil diskuterer skal jeg ikke legge skjul på, sa Hoff til Sunnmørsposten.

Kjetil Rekdal har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld.

HAR VENTET PÅ NYTT REKDAL-UTSPILL: AaFKs styreleder Bjarne Haagensen. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpixix
HAR VENTET PÅ NYTT REKDAL-UTSPILL: AaFKs styreleder Bjarne Haagensen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpixix Vis mer