- Navnet hans er Noah

KNOKKE-HEIST (Dagbladet): Pressekaos på det norske EM-hotellet i dag. Den nybakte pappa Ole Gunnar Solskjær var tilbake fra Manchester, Silje og lillegutten, 2 dager gammel. - Ja, gutten har fått navn. Han heter Noah, sier Ole Gunnar Solskjær. Og legger til: Han er fantastisk fin, men han er svær. 56 centimeter og 3600 gram.

Etter at Solskjær sier hva gutten heter, får han spørsmål fra NRKs Knut Nesbø om hvorfor navnet Noah. Solskjær er i godt humør. Han tar spørsmålet på halvspretten, og sender det rett tilbake.

- Nei, det ble det, og forresten Knut, hvorfor heter du Knut, sier Solskjær. Presselatter fra Nordkapp til Madrid. En nyfrisert Nils Johan Semb ler også godt.

- Tungt å reise

Solskjær tok et morgenfly fra Manchester i dag, snaue to døgn etter at Noah kom til verden.

- Det var sjølsagt tungt å si hadet og reise fra dem, men det var bestemt på forhånd. Og nå skal jeg ha fokus på trening og kamper, men det blir nok mye telefonering. Gutten er helt fantastisk, det å være med på fødselen kan ikke beskrives med ord. Nesten uvirkelig, men fantastisk fint, sier Ole Gunnar Solskjær med et godt smil.

- Jeg spiller godt når jeg smiler, og nå går jeg bare rundt og smiler, sier en tydelig rørt Ole Gunnar og snakker om den belgiske spilleren Bart Goor (27) som scoret mot Sverige i går.

- Han ble pappa for to uker siden og han scoret, får håpe jeg også gjør det.

«Få vekk presset»

Ifølge landslagssjef Nils Johan Semb valgte landslaget å holde en Solskjær pressekonferanse så fort som overhodet mulig.

- Det er viktig at vi også får ro og fokus rundt det vi skal gjøre her nede - spille fotball. Derfor vil vi gjerne ha vekk presset rundt dette så fort som mulig, sier Semb.

Måtte kjappe seg

Ole Gunnar Solskjær ble vekket av en telefon natt til fredag klokka 03.15, kona Silje var kjørt på sjukehus. Fødselen var igang.

- Da var det bare å ringe Bjørn Nilsen, og få tak i en sjåfør. Jeg var ikke stressa fordi jeg visste at det første flyet gikk klokka 07.20. Da jeg landet i Manchester, kjørte vi rett til sjukehuset. Fem minutter før vi var framme, fikk jeg en telefon fra jordmora som ba meg kjappe meg. Jeg rakk å være med og det var stort, sier Ole Gunnar Solskjær.

Han legger til at mor og barn har det bra.

Bilder av Noah

- Mange gratulasjoner?

- Ja, det har vært utrolig. Takker for alle hilsner og blomster, men jeg har ikke fått tid til å høre på telefonsvareren. Der lå det 22 meldinger, men jeg var ganske sliten. Og glad, sier Solskjær til norsk og utenlandsk presse før han og laget dro på treninga. Solskjær ved siden av romkompis Trond Andersen.

Men med bilder av Noah inne i hodet.

PRESSEKONFERANSE: - Han heter Noah, sa Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen i dag.