«Navnet hans vil bli sunget høyt og lenge»

Solskjær legger opp - her er reaksjonene i engelske aviser.

(Dagbladet.no): At Ole Gunnar Solskjær legger opp er ikke noe som bare opptar oss nordmenn. Også engelske aviser vier mye plass til en sann Manchester United-legende.

«Han ble døpt «The Baby-faced Assasin», nå er det nesten ufattelig at karrieren hans er over i en alder av 34.» skriver The Sun.

Alle avisene er selvsagt opptatt av målet som avgjorde Champions League-finalen i 1999, men det var ikke den eneste grunnen til at han verdsettes så høyt blant United-fansen, presiserer The Sun.

«I en tid av fotballkjendiser, har Solskjær alltid vært en mann som utstråler ydmykhet. Gift og med to barn, vil du sjelden se ham ute på byen i Manchester eller i ukebladene. Han er bare en fotballspiller og familiemann.»

Hylles av motstander-fans

«Uniteds trofaste legger opp» heter det i tittelen fra Sky Sports, som også spekulerer i om Solskjærs avgjørelse vil få Sir Alex Ferguson til å hente en ny spiss til klubben før overgangsvinduet stenger.

Sky Sports har åpnet saken for kommentarer fra leserne, og det er ikke bare United-fansen som legger igjen noen pene ord.

«Selv om jeg er Liverpool-fan, vil han bli savnet... Jeg ønsker ham alt godt...» skriver Wayne Holliday.

«Navnet hans vil bli sunget høyt og lenge»

«Som Arsenal-fan hører du ikke oss hylle andre lag særlig ofte, men Ole var et enestående talent, og jeg tror de fleste er enig om at han bør innlemmes i Man Utd\'s hall of fame.» skriver Mike.

Blir hyllet til helga

The Times skriver at Solskjær med sikkerhet vil bli husket som en av de mest populære spillerne i United-historien, og at lagkameratene ofte har fleipet med at han kunne lagt opp allerede etter målet mot Bayern München i 1999.

«Men det var hans profesjonalitet som sikret ham en plass i hjertene til United-supporterne, spillere og ledere, og klubben ivrer etter å finne en stilling som gjør at han blir værende, enten som trener eller ambassadør.»

Solskjær har vært i klubben siden 1996, og kommer garantert til å få en testimonialkamp foran smekkfulle tribuner. Men allerede til lørdag kommer Sunderland og Roy Keane på besøk - og det ligger i kortene at Solskjær allerede da vil få en voldsom hyllest fra Old Trafford.

«Navnet hans vil bli sunget høyt og lenge, i mange år, på Old Trafford. Men på kort sikt skaper avgjørelsen om å legge opp problemer for Ferguson, som de siste ukene har vært bekymret for de mange skadde spissene.»

Daily Telegraph trekker fram et Solskjær-sitat, som illustrerer hvorfor han er blitt en legende i United. Kanskje kan han gi en annen legende, Eric Cantona, noe av æren.

For Solskjær glemmer aldri rådet han fikk av franskmannen like etter at han kom til klubben for over 11 år siden.

LEVENDE LEGENDE: Ole Gunnar Solskjær vil for alltid bli husket som en av de store i Manchester United, ikke bare for målet i Champions League-finalen i 1999, men også for hans profesjonalitet, lojalitet og ydmyhet. Foto: AFP
LEVENDE LEGENDE: Ole Gunnar Solskjær vil for alltid bli husket som en av de store i Manchester United, ikke bare for målet i Champions League-finalen i 1999, men også for hans profesjonalitet, lojalitet og ydmyhet. Foto: AFP Vis mer

- Jeg husker Eric Cantona sa at når du møter folk, kan det være den eneste gangen i livet de møter deg. Så at han tok seg 30 sekunder til å prate med den personen, skrive en autograf og smile, betyr så mye. Hvis han hadde vært en drittsekk... det er hva de ville husket. Det er en del av læreprosessen når man spiller for Manchester United. Å oppføre seg.

Unike Solskjær

The Independent påpeker ironien i at Solskjær legger opp nå, når United sårt trenger spisser.

«Ironisk nok for mannen som var kjent som en superreserve - 150 av United-kampene har kommet fra benken - er det nå Sir Alex Ferguson trenger en frisk og rask Solskjær.»

Men heldigvis betyr ikke dette slutten på Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. 34-åringen har allerede ledet sine første treninger med unge United-talenter, og vært på ambassadøroppdrag for klubben utenlands.

«Han er den første spilleren som blir tilbudt en slik avtale, og det gjenspeiler statusen han har blant fansen.» skriver The Independent.

«Navnet hans vil bli sunget høyt og lenge»
<B>EGET BANNER:</B> På Stretford End henger et banner til ære for Ole Gunnar Solskjær.
SUPERSUB:</B> Ifølge The Independent har Solskjær kommet inn som innbytter 150 ganger.
FANSENS FAVORITT:</B> Det sirkulerer mange Solskjær-drakter rundt Old Trafford.
<B>STILLER ALLTID OPP:</B> Ole Gunnar Solskjær fikk et råd av Eric Cantona da han kom fersk til klubben i 1996, om å stille opp for fansen. Det rådet har han fulgt til fulle.
<B>TAKK FOR MEG:</B> Ole Gunnar Solskjærs karriere i Manchester United er slutt.