AKSJONERTE: Sivilkledd politi og Skatt Øst aksjonerte i dag mot Fredrikstads klubblokaler på Fredrikstad stadion.
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
AKSJONERTE: Sivilkledd politi og Skatt Øst aksjonerte i dag mot Fredrikstads klubblokaler på Fredrikstad stadion. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Navnet vårt er skadet, uansett hva som skjer

Styreleder i FFK ble informert om politiaksjonen i dag tidlig.

(Dagbladet): Politiet og Skatt Øst gikk i dag til aksjon mot Fredrikstad FK og to personer som tidligere var tilknyttet ledelsen i fotballklubben.

Styreleder i Fredrikstad, Svein Johannessen, fikk beskjed om aksjonen i dag tidlig og få minutter etter var 18 personer fra Politiet og Skattetaten på kontorene til fotballklubben.

Johannessen ble «litt overrasket», men at han egentlig visste at de kom til å gå gjennom papirene til fotballklubben.

- Slik saken har kommet frem i pressen de siste ukene, lå det litt i kortene. Jeg ble ikke sjokkert, for å si det sånn, sier han til Dagbladet.

Bygge opp renoméet Han ble ansatt som styreleder for et par år siden, og har siden hatt hendene fulle med å rydde opp i en klubb med store økonomiske problemer.

Det var han som sa opp avtalen med det estiske agentfirmaet Sport & Net Grupp for to år siden og har siden «hendene fulle med å rydde opp i klubben».

- Vi er en gjeng her nå som er veldig opptatt av redelighet, og vi har de siste årene prøvd å bygge opp renoméet vårt igjen. Det som skjer nå var ikke det vi hadde lyst på, for å si det sånn.

- Nå må vi bare vente å se hva som blir utfallet. Vi skal ikke dømme noen her enda, vi må bare vente. Men uansett hva som skjer nå er navnet vårt skadet.

POLITIAKSJON: Mens styreleder Svein Johannessen satt på møte i Oslo aksjonerte Politiet i Skatt Øst mot Fredrikstad FK. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
POLITIAKSJON: Mens styreleder Svein Johannessen satt på møte i Oslo aksjonerte Politiet i Skatt Øst mot Fredrikstad FK. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer