Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Navnetrøbbel for David Beckham

Kan måtte skifte navn på sin nye klubb, bare én måned før seriestart.

LEGENDE: David Beckham får snart se sin nye klubb spille fotball for første gang. Foto: NTB scanpix
LEGENDE: David Beckham får snart se sin nye klubb spille fotball for første gang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Neste måned debuterer David Beckhams nyoppstartede lag, Inter Miami, i Major League Soccer (MLS). Men kort tid før ligaen starter opp har fotballegenden støtt på problemer.

Det er knyttet store forventninger til laget, men ikke alle er like fornøyde med Beckhams valg av navn. Internazionale - ofte kjent som Inter Milan - er en av tidenes mestvinnende italienske klubber, og mener at de eier retten til «Inter»-navnet.

Italienerne har gått til søksmål mot MLS for brudd på opphavsretten, og ser ut til å ha tatt første stikk i retten.

TRIKS: David Beckham ble rundlurt av programleder og kamerat James Corden. Video: LA Galaxy / Twitter https://www.dagbladet.no/sport/her-rundlures-david-beckham-med-falsk-statue---det-er-flaut/70862217 Vis mer

- Må finne nytt navn

I første høring hos Det amerikanske patentkontoret skal ett av Beckhams to hovedargumenter for bruk av navnet blitt avvist.

Ifølge den amerikanske advokaten David Winker, som skriver for Law.com, skal Inter Milan ha vunnet fram med at det er sannsynlig at folk vil forveksle de to klubbene om amerikanerne får beholde navnet.

Winker tror at resultatet fra saken hos patentkontoret vil føre til at Beckham og co. «må finne på et nytt navn». Det har foreløpig ikke kommet en uttalelse fra Beckham eller ligaen.

Allerede i 2014 forsøkte Inter Milan å gjøre Inter til et eksklusivt varemerke i USA og dermed forhindre andre fra å bruke betegnelsen, skriver Miami New Times.

MLS argumenterte med at en rekke andre klubber, som SC Internacional (Brasil), Inter Nashville FC (USA) og FC Inter Turku (Finland), alle bruker «Inter»-navnet som en forkortelse. Ligaen skal derimot ikke ha vunnet fram med at de kan ta eierskap over navnet.

Store problemer

Beckham har høye ambisjoner for sitt nye lag, men dette er ikke første gangen det oppstår problemer. For det har vært en lang og brokete vei fram mot neste måneds serieåpning.

Klubbnavnet er en ting, men det har også vært store problemer knyttet til byggingen av klubbens nye stadion, Miami Freedom Park. Først måtte Beckham kjempe med Miami by om tomten, og etter å ha sikret seg en plass å bygge stadion dukket det opp mer trøbbel.

En rapport fra i fjor viste at tomten var kraftig forurenset. Jordprøver fra området skal ha vist at det kan være fysisk farlig for mennesker å oppholde seg der, og det ble funnet spesielt høye nivået av arsenikk. Kostnadene med å rydde tomten kan nå en halv milliard kroner.

Beckham har også måttet kjempe mot private landeiere, protester fra cruiseselskaper, og ønsker om å bygge en skole på tomten.

Neymar-flørt

Inter Miami - eller hva de til slutt ender opp med å hete - vil ikke kunne MLS-debutere på deres nye stadion. Den blir ikke klar til seriestart, og klubben vil spille sine kamper på New Fort Lauderdale Stadium.

Florida-klubben sesongåpner med bortekamper mot Los Angeles FC og DC United. Hjemmedebuten kommer mot Beckhams gamleklubb, LA Galaxy, 14. mars.

Engelskmannen startet en ny trend da han gikk til klubben i 2007. Siden har en rekke europeiske stjernespillere tatt turen over Atlanterhavet. Nå er det sannsynlig at Beckham lokker nye stjerner til USA.

Tidligere har den franske VM-vinneren, Antoine Griezmann, sagt at han ønsker å spille for Beckham. Og forrige uke flørtet Neymar med den nye klubben.

- Jeg har tidligere sagt at jeg allerede har en kontrakt med David. Jeg kommer til å være der om noen få år. Vi er sammen om dette. Han er min president, uttalte brasilianeren til Otro.

Det er lite sannsynlig at Griezmann og Neymar går til Inter Miami med det første, da begge er på toppen av sine karrieren.