Navngir norske skihelter i dopingdokumentar

Skipresidenten så ingen bevis.

SÅ INGEN BEVIS: Skipresident Erik Røste har sett den svenske dopingdokumentaren, men så ingen bevis på dopingbruk.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SÅ INGEN BEVIS: Skipresident Erik Røste har sett den svenske dopingdokumentaren, men så ingen bevis på dopingbruk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skipresident Erik Røste fikk i går se dokumentaren som skal rette dopmistanker mot norske skistjerner. Han så ingen bevis.

I dokumentaren, som svensk tv skal sende i programmet «Uppdrag Granskning» neste uke, rettes det sterke beskyldninger om mistenkelige blodverdier hos en rekke prominente skiløpere fra mange nasjoner — også Norge.

Røste fikk se deler av dokumentaren i Cavalese i går, sammen med den svenske generalsekretæren Niklas Carlsson. Med på møtet var også FIS? danske antidopingekspert Rasmus Damsgaard.

Konkrete navn Den norske skipresidenten vedgår at det i det råmaterialet han fikk se i går blir rettet mistanker mot navngitte norske skiløpere på «verdenscupnivå».

Han ønsker derimot ikke å si hvem, ettersom han ikke vet om de aktuelle personene også vil bli navngitt når dokumentaren blir sendt på SVT neste uke.

- Dokumentaren er ikke helt ferdig redigert ennå, så vidt jeg vet, så ting kan bli endret før den blir sendt. Men det jeg kan si er at det på bakgrunn av høye blodverdier blir fremsatt påstander om manipulasjonen av blod hos mange nasjoner og utøvere. Også nordmenn, sier Erik Røste til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer