SLITER: Aalesund har tre poeng etter åtte kamper og ligger sist i Eliteserien. Det er ikke trener Lars Bohinen fornøyd med. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SLITER: Aalesund har tre poeng etter åtte kamper og ligger sist i Eliteserien. Det er ikke trener Lars Bohinen fornøyd med. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Eliteserien

Navngir spillere

Aalesund-trener Lars Bohinen (50) navngir spillere etter den dårlige seriestarten: - Jeg forventer at folk tar mer ansvar, sier han. Styremedlem i supporterklubben mener starten har vært «forferdelig».

Publisert
  • Sandefjord - Aalesund 1-0

Aalesund og trener Lars Bohinen nådde et nytt bunnpunkt med 1-0-tapet for Sandefjord onsdag. Laget ligger sist i Eliteserien, og Bohinen er alt annet enn fornøyd med tingenes tilstand.

Overfor lokalavisa Sunnmørsposten legger han ikke skjul på skuffelsen:

- Jeg forventer mer av spillere som Jonas Grønner, Oddbjørn Lie, Fredrik Carlsen og Holmbert (Friðjónsson). Jeg forventer at folk tar mer ansvar og viser mer hva det betyr å gå utpå her. For å bruke en klisjé, det å blø for drakta i en periode hvor klubben og laget sliter. Det er rett og slett overraskende svakt av oss, sier Bohinen.

TØFF PERIODE: Aalesund og trener Lars Bohinen forbereder neste kamp mot Stabæk hjemme. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TØFF PERIODE: Aalesund og trener Lars Bohinen forbereder neste kamp mot Stabæk hjemme. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Overfor Eurosport karakteriserer treneren møtet mot Sandefjord som «den verste kampen under hans ledelse».

Daniel Gretarsson og Niklas Castro er andre spillere Bohinen tar for seg:

- Daniel er langt unna formen, og det samme er Castro. Castro var poengplukkeren vår i fjor, men ikke i nærheten av å være det i år. Daniel styrte forsvarslinja i fjor, men er ikke i nærheten av å gjøre det nå. Det må de tåle å høre, og det tror jeg de kjenner på sjøl også, sier han.

Aalesund er nyopprykket i Eliteserien. Forrige sesong var laget suverent i OBOS-ligaen og vant med 14 poeng foran Sandefjord. Starten i år har gitt null seirer, tre uavgjort og fem tap.

TV 2-profil og Aalesund-supporter Arill Riise engasjerer seg på Twitter:

- Når vi ikkje slår Sandefjord så slår vi ingen, Aalesund FK. Eg har aldri sett laget dårlegare. I kamp etter kamp er Lars Bohinens 3-5-2 blitt avkledd. Trist!

Til dette svarer Bohinen:

- Fotball er følelser, TV 2-Arill. Jeg forstår det. Og Aalesund FK er kjært. Men vi har spilt 343 i de aller fleste kampene. I går var det 352. Og det var altfor dårlig. I fjor var ikke formasjon tema. Når vi slo Molde 4-0 i 343, tror jeg du var fornøyd. Utøvelse! Ikke formasjon.

Ingen av spillerne som blir kritisert ønsker å kommentere saken overfor Sunnmørsposten. Nestleder i styret til supporterklubben Stormen, Gordon Bergh, er usikker på om det er riktig å gå ut med navn.

- Starten har vært helt forferdelig og noe må gjøres, sier han til Dagbladet.

GOD KLEM: Aalesunds Jonas Grønner gir en klem til Sandefjords Lars Grorud etter eliteseriekampen mellom Sandefjord og Aalesund.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
GOD KLEM: Aalesunds Jonas Grønner gir en klem til Sandefjords Lars Grorud etter eliteseriekampen mellom Sandefjord og Aalesund. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Det største problemet er selvtilliten til spillerne. De har høye skuldrer og små feil forplanter seg. Jeg vet ikke om det er riktig å navngi spillere på denne måten. Noen spillere har godt av å høre det, mens andre helst vil være anonyme i en sånn sammenheng. Som regel synes jeg at man bør holde dette internt.

Bergh fortsetter:

- Vi hadde noe av det samme da Kjetil Rekdal var her for noen år siden. Han gikk ut mot Trond Fredriksen. Fredriksen sa selv at han var en voksen mann og ikke tok skade av det. Verre er det med unge spillere. Du risikerer å ta fra dem selvtilliten helt.

Aalesund møter Stabæk hjemme i neste kamp søndag. Bohinen mener klubben står overfor et veivalg og utfordrer spillergruppa.

Eliteserien
Bodø/Glimt880032-824
Molde871024-722
Vålerenga843111-1015
Odd841313-913
Brann841312-1213
Strømsgodset833211-1312
Rosenborg732211-611
Stabæk73229-1011
Kristiansund824217-1310
Mjøndalen82248-98
Haugesund82246-148
Sandefjord82156-147
Sarpsborg72057-86
Viking81258-185
Start70347-153
Aalesund803510-263

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer