SKANDALEN: Det tok lang tid før denne tilskueren ble fjernet fra courten i Swedish Open. I 30 sekunder fikk han fremføre sitt nazistiske budskap. Foto: Adam Ihse / TT / Kod 9200
SKANDALEN: Det tok lang tid før denne tilskueren ble fjernet fra courten i Swedish Open. I 30 sekunder fikk han fremføre sitt nazistiske budskap. Foto: Adam Ihse / TT / Kod 9200Vis mer

Nazitilrop i Swedish Open

Nazi-skandale i Swedish Open: - Hva er det som skjer? Hvor er vaktene?

Tennismiljøet i Sverige er rystet etter at en tilskuer fikk gå uhindret ned på tennisbanen i Swedish Open og rope nazistiske tilrop foran nesa til David Ferrer.

(Dagbladet): ATP-turneringen Swedish Open i Båstad ble i dag rammet av en stor skandale under semifinalen mellom Fernando Verdasco og David Ferrer.

Midt i kampen ble oppgjøret plutselig avbrutt, all den tid en tilskuer kom inn på banen og kom med nazistiske tilrop og bevegelser.

Mannen gikk helt rolig ned trappene og ut på courten, da han kom med sine sjokkerende nazi-rop.

- Hva er dette for noe?

Svenske tilskuere og seere ble svært opprørt over hendelsen.

- Hva er det som skjer? Hva er dette for noe? Få ham vekk herfra! Hvor er vaktene? Det er en stor skandale, ropte TV10s ekspertkommentator Fidde Rosengren ifølge Aftonbladet.

Det tok rundt 30 sekunder før vaktene fikk fraktet mannen vekk fra arenaen.

SPESIELL OPPLEVELSE: Midt i semifinalen mellom David Ferrer og Fernando Verdasco ble kampen avbrutt. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
SPESIELL OPPLEVELSE: Midt i semifinalen mellom David Ferrer og Fernando Verdasco ble kampen avbrutt. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer

- Det tok altfor lang tid. Det skal ikke skje. Jeg er så opprørt at jeg roper, fortsatte Rosengren tydelig sjokkert og rystet.

- Enorm arrangørskandale

Reporter i Sveriges radio, Roger Bengtsson langer ut mot arrangørene.

- Det er en enorm arrangørskandale, freser han.

- Han åpnet en port ingen passet på og fikk gå helt uhindret inn på banen. Der stilte han seg to meter unna David Ferrer og fremførte sitt politiske budskap, forteller han.

Ifølge Helsingborgs Dagblad er mannen pågrepet for hendelsen.

Forsvarer sikkerheten

Turneringssjef Christer Hult beklager hendelsen.

- Det er naturligvis veldig synd at han anvender en idrettsarena for å fremføre politiske budskap. Det hører ikke idretten til, sier han til Aftonbladet.

- Jeg har pratet med sikkerhetssjefen og personalet og de sier at vi gjorde det så bra som vi kunne. Vi har full overvåkning rundt courten, men det er vanskelig å ha kontroll på samtlige tilskuere.