Sam Jones

NBA-legende død

Boston Celtics-legenden Sam Jones gikk bort nyttårsaften. Han ble 88 år gammel.

DØD: Sam Jones. Foto: Steven Senne / AP.
DØD: Sam Jones. Foto: Steven Senne / AP. Vis mer
Publisert

Basketballverden er i sorg etter at Boston Celtics-legenden Sam Jones (88) gikk bort nyttårsaften av naturlige årsaker.

Det melder NBA på sine nettsider.

Sam Jones var en viktig brikke i Boston Celtics-lagene som dominerte i NBA på 60-tallet. Da han la opp i 1969 kunne han vise til hele 10 NBA-titler. Dermed er han den nest mestvinnende spilleren i historien, bare bak lagkamerat Bill Russell, som vant én mer gjennom karrieren.

Sistnevnte hyller sin avdøde lagkamerat.

- Da vi fikk telefonen fra Sams familie i går knuste hjertet mitt. Jeg kan ikke uttrykke min sorg. Tapet av et 60+ års vennskap er knusende, skriver han om Jones på Twitter.

Jones scoret i snitt 17.7 poeng per kamp over karrieren, og var regnet som en av de fremste skytterne i sin generasjon.

Boston Celtics var Jones' hjem gjennom hele karrieren, og da han la opp i 1969 ble draktnummer 24 fredet umiddelbart i hans ære.

- Sam Jones var en av de mest talentfulle, allsidige og avgjørende skytterne for de beste og mest dominante lagene i NBA-historien, skriver klubben i en uttalelse

LEGENDER: Sam Jones (nr. 24) i en NBA-finalekamp mot Los Angeles Lakers i 1968. Også avbildet er Jerry West (nr. 44) fra Lakers, mannen som pryder NBAs logo den dag i dag. Foto: AP
LEGENDER: Sam Jones (nr. 24) i en NBA-finalekamp mot Los Angeles Lakers i 1968. Også avbildet er Jerry West (nr. 44) fra Lakers, mannen som pryder NBAs logo den dag i dag. Foto: AP Vis mer

Bortgangen ble også markert med et minutt stillhet under Celtics' nyttårskamp mot Phoenix Suns.

Jones har blitt stemt inn på 25, 50 og 75-årsjubileumslagene til NBA i henholdsvis 1971, 1996 og 2021. Han er også en del av det gjeve Basketball Hall of Fame.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer