NBA-legende med overraskende melding midt i sesongen: - På tide å ta farvel

Kobe Bryant (37) legger opp.

BYE, BYE: Basketballstjernen Kobe Bryant (37) har bestemt seg. Denne sesongen er 37-åringens siste i NBA. Foto:  EPA/JUSTIN LANE CORBIS OUT
BYE, BYE: Basketballstjernen Kobe Bryant (37) har bestemt seg. Denne sesongen er 37-åringens siste i NBA. Foto: EPA/JUSTIN LANE CORBIS OUTVis mer

Basketballstjernen Kobe Bryant (37) har bestemt seg. Denne sesongen er 37-åringens siste i NBA.

37-åringen har vunnet fem NBA-titler i løpet av sin 20 år lange karriere i Los Angeles Lakers. På veien har det også blitt to OL-gull.

Bryant har vært kjent som en av de aller mest treningsvillige og seriøse utøverne i NBA, men skadeproblemer har de siste sesongene gjort at han har slitt med å finne storformen for Lakers. Denne sesongen har vært en stor nedtur både for Lakers, som står med 2 seirer og 14 tap, og Bryant.

- Kroppen min kjenner at tiden er inne for å ta farvel, skriver Bryant i et brev publisert i Players Tribune søndag.

NBA-sjef Adam Silver uttalte raskt at Bryant er en av tidenes beste spillere i ligaen.

- 17 ganger på All Star-laget, en gang mest verdifulle spiller (2008), fem ganger mester med Lakers, to OL-gull og en utrolig treningsmoral. Kobe Bryant er en av de beste spillerne i idrettens historie, sa Silver.

I det som best kan beskrives som et kjærlighetsbrev til basketball, skriver Bryant kryptisk om framtiden:

- Vi vet begge at uansett hva som skjer videre, kommer jeg alltid til å være den gutten. Gutten som rullet opp sokkene, så mot søppelkassa i hjørnet, fem sekunder på klokka og ballen i hendene. 5, 4, 3, 2, 1. Jeg vil alltid elske deg, Kobe, avslutter han.

Lakers spilte mot Indiana Pacers søndag kveld. Det endte med 103-107-tap. Bryant bokførte 13 poeng.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram