NBA-STJERNER: Kevin Durant skal spille for Golden State Warriors neste sesong. Her sammen med superstjerna Lebron James under en landskamp under London-OL i 2012. Foto:&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">Sergio Perez/Reuters</span>
NBA-STJERNER: Kevin Durant skal spille for Golden State Warriors neste sesong. Her sammen med superstjerna Lebron James under en landskamp under London-OL i 2012. Foto: Sergio Perez/ReutersVis mer

NBA-sjefen frykter superlag

En uke etter at Kevin Durant valgte å gå til finalelaget Golden State Warriors uttrykker NBA-sjef Adam Silver bekymring for utviklingen i ligaen.

Durant gikk på såkalt fri overgang til stjernespekkede Golden State Warriors, laget som tapte NBA-finalen for Cleveland Cavaliers og har ligaens mest verdifulle spiller, Stephen Curry, på laget fra før.

HISTORISK SEIER:LeBron James og Cleveland Cavaliers er det første NBA-laget som har vunnet finalen etter å ha ligget under 3-1 i kamper, og slo dermed regjerende mestre Golden State Warriors. Video: NBA/AP Vis mer

Overgangen har skapt debatt om det bør innføres nye regler i NBA for å forhindre at såkalte superlag blir for sterke i fremtiden.

NBA-sjef, Adam Silver, innrømmer at han er en av dem som er bekymret.

– Jeg mener at det ikke er ideelt sett med ligaens øyne. Jeg tror ikke det er godt for ligaen hvis det er to superlag, sier Silver.

– Vi har de beste basketspillerne i verden i vår liga, så det er ingen tvil om at når du samler en gruppe av de beste spillerne har du en større sjanse til å vinne enn mange andre lag. Fra mitt synspunkt bør de største spillerne fordeles ut til hele ligaen.

– På en annen side respekterer jeg at en spiller kan være kontraktløs, og i Kevin Durants tilfelle velge den klubben han ønsker.

Silver uttalte at han ønsker å gjøre endringer i NBA-reglementet.

(NTB)