NBA-spiller (28) sovnet inn

Døde trolig av hjertesvikt.

(Dagbladet.no): Han startet 44 NBA-kamper i fjor og hadde et poengsnitt på 5,7. Onsdag noterte han seg for seks poeng i treningskampen mot Charlotte Bobcats, men i tidlig på lørdag amerikansk tid omkom Atlanta Hawks-spilleren Jason Collier (28) i sitt eget hjem.

Fredag kveld klaget han til kona om brystsmerter, og ifølge Sports Illustrated dreier det seg trolig om hjertesvikt.

- Savner ham

- Jason hadde ingen problemer, forteller Hawks-direktør Billy Knight, og tenker på testen alle spillerne var igjennom før sesongen.

- Han var en bra mann, en god lagkamerat og vi kommer til å savne ham.

Pappa Jeff Collier sier han er sjokkert. Han forteller at han fikk en telefon fra sin svigerdatter, Katie, klokka tre natt til lørdag amerikansk tid.

- Det var et sjokk. Du får en telefon og det er din svigerdatter som gråter og sier hun gir sønnen din førstehjelp og prøver å få ham til å puste. Jeg tror det tok litt tid før ambulansen kom. Han hadde en svak puls da de tok ham med, men han døde på vei til sjukehuset, forteller faren.

Ingen problemer før

HØYT ANSETT: Jason Collier ble draftet som nummer 15 i 2000, og spilte for Houston Rockets og Atlanta Hawks. I dag sovnet han inn i sitt eget hjem. Foto: EPA/Scanpix
HØYT ANSETT: Jason Collier ble draftet som nummer 15 i 2000, og spilte for Houston Rockets og Atlanta Hawks. I dag sovnet han inn i sitt eget hjem. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Jeff Collier skal ha sagt i et intervju med AP at sønnens eneste problem tidligere, var en kneoperasjon mens han spilte for Houston Rockets.

- Vi venter nå på at ekspertene skal fortelle oss hva som skjer. Akkurat nå tenker vi bare på Jason og hans famile, hans kone og datter (2 år i januar).