SPILLERNE I STREIK: NBA og spillerorganisasjonen NBPÅ har ikke kommet til enighet, og dermed er spillerne ute i streik. Spillerne krever blant annet å ikke ha lønnstak. Her ved Shannon Brown. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill.
SPILLERNE I STREIK: NBA og spillerorganisasjonen NBPÅ har ikke kommet til enighet, og dermed er spillerne ute i streik. Spillerne krever blant annet å ikke ha lønnstak. Her ved Shannon Brown. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill.Vis mer

NBA-spillerne i streik

Spillerne nekter lønnstak og reduserte lønninger.

Full splid mellom NBA og spillerne i den amerikanske basketligaen endte fredag med at spillerne umiddelbart ble tatt ut i streik.

NBA og spillerorganisasjonen NBPA har forhandlet lenge om en ny arbeidsavtale. Men de klarte ikke å komme til enighet i forhandlingene om en ny tariffavtale for spillerne. De skal ha motsatt seg forslagene om lønnstak og reduserte lønninger i ligaen. Dermed valgte klubbene å iverksette en lockout mot spillerne, med umiddelbar virkning.

Streiken i NBA innebærer at spillerne ikke vil få lønn så lenge streiken varer. De vil heller ikke ha mulighet til å benytte seg av klubbenes fasiliteter, eller ha tilgang til trenerne så lenge streiken varer.

Dermed følger NBA etter den amerikanske fotballigaen, NFL, hvor streiken nå ha vart i over tre måneder. Der er partene nå i forhandlinger, men tre uker før sesongoppkjøringen er det heller ikke der noen endelig løsning.

Det er første gang siden 1998/99-sesongen at det er streik i basketligaen.

(NTB)