VURDERER SØKSMÅL: NBPA opplyste etter mandagens brudd at de ikke lenger vil opptre samlet i forhandlingene. De vil heller oppløse foreningen for å kunne danne et selskap slik at de eventuelt kan gå til søksmål mot NBA. Foto: Reuters / Shannon Stapleton / Scanpix
VURDERER SØKSMÅL: NBPA opplyste etter mandagens brudd at de ikke lenger vil opptre samlet i forhandlingene. De vil heller oppløse foreningen for å kunne danne et selskap slik at de eventuelt kan gå til søksmål mot NBA. Foto: Reuters / Shannon Stapleton / ScanpixVis mer

NBA-spillerne vurderer å saksøke NBA

Etter at lønnsforhandlingene brøt sammen. Nå kan hele sesongen bli avlyst.

Lønnsforhandlingene mellom amerikanske NBA og basketballspillerne brøt fullstendig sammen da spillerforeningen NBPA mandag avslo eiernes siste tilbud.

NBPA opplyste etter mandagens brudd at de ikke lenger vil opptre samlet i forhandlingene. De vil heller oppløse foreningen for å kunne danne et selskap slik at de eventuelt kan gå til søksmål mot NBA.

- Vi har kommet til den konklusjon at de felles forhandlingene har brudd fullstendig sammen, sa NBPA-sjefen Billy Hunter på en pressekonferanse mandag.

- Som resultat vil vi i løpet av de nærmeste timene vi sende en anmelde som vil omhandle ansvarsfraskrivelse mot kommisjonær Davis Stern og NBA, sa han videre.

NBA-lockouten har var i over fire måneder og sesongstarten er allerede utsatt i én måned, og nå tyder mye på nye utsettelser hvis ikke hele sesongen blir avlyst.