NBA-stjerne i homsebråk

- Jeg hater homofile og å være rundt dem.

(Dagbladet.no) De amerikanske basket-myndighetene har fjernet den tidligere stjerna Tim Hardaway fra alle offisielle oppdrag i regi av NBA. Årsaken er at Hardaway kom med svært homofiendtlige uttalelser på radiostasjonen WAXY.

- Jeg hater homofile, og jeg liker ikke å være rundt dem. Jeg er homofob, og det burde ikke finnes i verden eller i amerikansk sport, tordnet Hardaway.

Hardaway har tidligere vært deltaker på profileringsarbeid for NBA i nærmiljøer, blant annet i forbindelse med arrangering av All-Star kamper. Nå setter NBA kroken på døra.

- Det er upassende at han skal representere oss, når det er så stor klar forskjell mellom hans syn og vårt, forklarte NBA-sjef David Stern til South-Florida Sun-Sentinel.

Uttalelsene falt etter at tidligere NBA-kollega John Amaechi onsdag lanserte en bok om livet i skapet som NBA-spiller. Da radiostasjonen spurte om Hardaways syn, var svaret langt ifra diplomatisk.

- For det første ville jeg ikke hatt han på laget. Og om han hadde vært på laget hadde jeg distansert meg helt fra han. Det er ikke riktig. Han burde ikke ha fått være i garderoben med oss andre.

John Amaechis reaksjon på Hardaways tirade var kanskje overraskende imøtekommende.

- Endelig er noen ærlige. Uttalelsene er hårreisende, absurde, smålige, fordomsfulle og viser en total mangel på empati. Men de er ærlige, og illustrerer problemet bedre enn tåkepratet andre har brukt så langt.

HARDAWAY I TRØBBEL: NBA har sparket Tim Hardaway (t.v) fra offisielle oppdrag etter  hans krasse angrep på homofili. Foto: AP
HARDAWAY I TRØBBEL: NBA har sparket Tim Hardaway (t.v) fra offisielle oppdrag etter hans krasse angrep på homofili. Foto: AP Vis mer

Hardaway beklaget i dag kommentarene.