UTESTENGT: Den tyrkiske basketspilleren Hedo Türkoglu er utestengt i 20 kamper etter at han testet positivt på det anabolet steroidet methenonole. AP PHOTO/John Raoux.
UTESTENGT: Den tyrkiske basketspilleren Hedo Türkoglu er utestengt i 20 kamper etter at han testet positivt på det anabolet steroidet methenonole. AP PHOTO/John Raoux.Vis mer

NBA-stjerne tok anabole steroider

Innrømmer pillebruk i Tyrkia.

Basketballspilleren Hedo Türkoglu, som spiller for Orlando Magic, ble onsdag utestengt i 20 kamper for brudd på NBAs dopingreglement.

Tyrkeren avla i desember positiv dopingprøve, som viste spor av det anabole steroidet methenolone.

Stoffet er det samme som baseballstjernen Alex Rodriguez ble tatt for i 2003, og som den hviterussiske kulestøteren Nadzeya Ostapchuk ble avslørt for å ha brukt etter at hun tok OL-gull i London sommeren 2012.

Spilleren selv insisterer på at han aldri har tatt ulovlige substanser for å forbedre sine egne prestasjoner, og hevder at middelet som har ledet til den positive testen ble tatt som smertestillende da han var hjemme i Tyrkia for å trene seg opp igjen etter skaden.

- Skulle sjekket innholdet

- Som spiller er dette den verste situasjonen du kan havne i. Jeg vil beklage til eierne, Magic-organisasjonen, lagkameratene mine og fansen, sier Türkoglu til USA Today.

- Jeg har ikke brukt steroider aktivt. Sist jeg tok pillene eller hva det nå var, var i Tyrkia i fjor sommer. Jeg slet med en skulderskade, og tok noe jeg ikke skulle tatt.

- Jeg skulle undersøkt hva pillene inne holdt, da ville jeg ikke vært i denne situasjonen nå. Det er en feil jeg bare må lære av.

Siden han var i Tyrkia da han tok pillene, klarerte han ikke bruken med Orlando Magics medisinske personell, og utestengelsen kan nå koste ham fremtiden i klubben.

Har slitt med skader

Türkoglu har spilt 13 sesonger i NBA. Denne sesongen brakk han hånden i første kamp, og han har siden den gang slitt med å nå gamle høyder.

Så langt i 2012/13 ligger small forwarden på 2,9 poeng, 2,4 returer og 2,1 assists per kamp, mens han til sammenligning hadde et snitt på 19,5 poeng, 5,7 returer og 5,0 assists i 2007-08, som var hans beste sesong i karrieren.

33-åringen sonet sin første kamp da Orlando Magic tapte 76-108 hjemme mot Atlanta Hawks onsdag.

Suspensjonen er dårlig nytt for Magic, som nå har tapt 24 av sine 27 siste kamper. Klubben er i startgropen av prosjektet med å bygge opp et nytt storlag, etter at de mistet superstjernen Dwight Howard til Los Angeles Lakers før sesongen.


MISTET OL-GULL: Som Türkoglu, ble den hviterussiske kulestøteren Nadzeya Ostapchuk utestengt for bruk av methenolone. Hun testet positivt etter å ha tatt OL-gull i London, og ble fratatt gullmedaljen. AP PHOTO/Matt Dunham.
MISTET OL-GULL: Som Türkoglu, ble den hviterussiske kulestøteren Nadzeya Ostapchuk utestengt for bruk av methenolone. Hun testet positivt etter å ha tatt OL-gull i London, og ble fratatt gullmedaljen. AP PHOTO/Matt Dunham. Vis mer