BLIR HJEMME: Stephen Curry og en hel haug andre NBA-stjerner reiser ikke til OL i år.<br>Foto: EPA/BOB DONNAN / NTB Scanpix
BLIR HJEMME: Stephen Curry og en hel haug andre NBA-stjerner reiser ikke til OL i år.
Foto: EPA/BOB DONNAN / NTB ScanpixVis mer

NBA-stjernene vil ikke til OL

Amerikansk mannefall.

Stephen Curry og en rekke andre NBA-stjerner har takket nei til å spille for USA i sommerens OL i Rio de Janeiro.

USA er regjerende olympiske mestere i basketball.

Fredag bekreftet Russell Westbrook fra Oklahoma City Thunder og Houston Rockets' James Harden begge at de ikke blir med til lekene i Brasil.

– Etter å ha snakket med min familie har jeg besluttet å delta denne gangen. Det var ingen lett beslutning, for det var høydepunkter i karrieren å få være med i VM i 2010 og i OL i 2012, sa Westbrook til nyhetsbyrået Reuters.

Oklahoma-spilleren var med på å ta gull ved begge anledninger.

James Harden var også med på å ta OL-gull i London for fire år siden. Han var også med da USA tok VM-gull i 2014.

– Beslutningen var ikke enkel, men slik ble det etter et familieråd. Jeg håper å kunne representere USA igjen ved en senere anledning, sa 26-åringen.

Stephen Curry er det største navnet som har takket nei. Golden State Warriors-spilleren er kåret til NBAs viktigste spiller de to siste sesongene. Skader var medvirkende til at han takket nei til spill i Rio.

Los Angeles Clippers' Chris Paul og Anthony Davis fra New Orleans Pelicans blir heller ikke med. Begge var med da det ble gull i London.

Cleveland Cavaliers stjerneduo, LeBron James og Kyrie Irving, har sagt at de gir OL-beskjed etter at finaleserien i NBA mot Golden State Warriors er over.

OL i Rio de Janeiro arrangeres 5. til 21. august.

(NTB)