Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

David Stern:

NBA-topp er død

Mannen som gjorde basketligaen kjent.

PROFIL: David Stern (77) gjorde basketball og NBA verdenskjent. Foto: Brendan SMIALOWSKI / AFP
PROFIL: David Stern (77) gjorde basketball og NBA verdenskjent. Foto: Brendan SMIALOWSKI / AFP Vis mer

David Stern (77), mannen som gjorde basketball og NBA verdenskjent, døde onsdag etter at han ble rammet av hjerneblødning tidligere i desember.

- Hele basketverdenen er i sorg. David Stern gjorde seg vel fortjent til å en plass i vårt «land of giants», skriver NBA i en uttalelse.

Stern var advokaten som elsket basketball og var involvert NBA i nesten tjue år før han inntok sjefsstolen i 1984. Posisjonen som toppsjef skulle han beholde i 30 år før han ga seg i 2014.

I løpet av den tiden var organisasjonen, og idretten, blitt globalt kjent og en merkevare som årlig omsatte for mer enn 5 milliarder dollar, 43 milliarder kroner etter dagens kurs.

- På grunn av David er NBA et globalt navn og noe som gjør ham til en av de største sportsledere gjennom tidene, uttalte nåværende NBA-sjef Adam Silver etter at dødsfallet ble kjent torsdag.

Stern ble rammet av hjerneblødning 12. desember og ble hasteoperert. Han døde onsdag med kona Dianne og medlemmer av familien rundt seg.