NBA-trener refses etter homse-fleip

Brokeback Mountain-kamp.

(Dagbladet.no): LA Lakers-trener Phil Jackson trodde han var morsom natt til onsdag. Etter møtet med San Antonio Spurs sammenliknet han kampen med Hollywood-filmen Brokeback Mountain.

Filmen fra 2005 handlet om to forelskede cowboyer som skjuler sitt forhold. Den vant tre Oscar-statuetter.

- Vi kan kalle dette for en Brokeback Mountain-kamp, fordi det var mye penetrering som skapte rom, sa Lakers-trener Jackson.

I natt fikk han en reprimande fra NBA-organisasjonen, melder nyhetsbyrået AP.

- Kommentaren var usmakelig, og Lakers har lovet oss at det ikke kommer flere slike kommentarer i framtida, sier NBA-talsmann Brian McIntyre.

Jackson mener fortsatt han var artig, og forteller at flere av journalistene som dekket kampen lo da han kom med Brokeback Mountain-kommentaren.

- Men i ettertid var det egentlig ikke morsomt. Når du tar det ut av sammenheng er det ikke morsomt. Det var et dårlig forsøk på humor og jeg fortjener en skrape av NBA, sier Jackson og legger til:

- Hvis jeg har fornærmet noen hester, texasfolk, cowboyer eller homser, så ber jeg om unnskyldning.

JACKSON ANGRER: Phil Jackson synes han fortjener refsen fra NBA. De stemplet trenerens spøk som usmakelig. Foto: Scanpix/Reuters
JACKSON ANGRER: Phil Jackson synes han fortjener refsen fra NBA. De stemplet trenerens spøk som usmakelig. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
TRE OSCAR FOR BROKEBACK MOUNTAIN: Her mottar Ang Lee statuetten for beste regi under Oscar-utdelingen i 2005.