UFØLSOMT: NBC-reporter Christin Cooper og hennes produsenter får krass kritikk for måten de behandlet Bode Miller etter løpet i går. Kamera gikk i lang tid mens Miller gråt og avbrøt intervjuet. Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena
UFØLSOMT: NBC-reporter Christin Cooper og hennes produsenter får krass kritikk for måten de behandlet Bode Miller etter løpet i går. Kamera gikk i lang tid mens Miller gråt og avbrøt intervjuet. Foto: SCANPIX/AP/Christophe EnaVis mer

NBC presset Bode Miller til tårer og lot kamera gå i over et minutt

Nå får kanalen kraftig kritikk i USA.

SOTSJI (Dagbladet) Intervjusituasjonen kan være krevende, spesielt når objektet er så fullt av motstridende følelser som Bode Miller var etter super-G-rennet i Sotsji.

Det fikk amerikanske NBC erfare i går.


Miller hadde nettopp vunnet bronse etter to nedturer i bakkene i Rosa Khutor, en triumf for veteranen etter et tungt år. 36-åringen har vært innblandet i en opprivende kamp om foreldrerett for sitt ene barn, og i fjor døde broren hans, Chelone Miller, 29 år gammel, alt mye omtalt i media.

Det var premissene da NBCs Christin Cooper skulle intervjue alpinstjernen, og resultatet har møtt massiv kritikk i USA.

Brøt sammen i gråt Cooper startet forsiktig med å spørre hva dette betydde for Bode Miller etter et så turbulent år, men da Miller selv bragte broren sin på banen, presset hun på.


Tre spørsmål om broren senere (les hele utskriften av intervjuet hos Yahoo Sports), var Bode Miller oppløst i tårer, og klarte ikke å fortsette intervjuet.

NBC valgte å ikke klippe vekk fra scenen, men lot kamera gå i over et minutt, mens Miller støttet seg til rekkverket, før han forlot kanalen og omfavnet kona Morgan Miller noen meter borte.


På Twitter raste kritikerne, og noen endret også Christin Coopers wikipedia-artikkel med teksten: «NBC-reporter som på smakløst vis intervjuet Bode Miller. Christins hovedfokus var å få Miller til å gråte. Utholdenheten hennes var avskyelig».

New York Times er blant de mer respekterte kanalene som har kritisert NBC:


- Følelser er en stor og viktig del av triumfer og nederlag i idretten, og ingen vil at tv-kanalene skal be journalistene holde seg til «softe» spørsmål når de intervjuer vinnerne. Men i dette tilfellet manglet Cooper og NBC følsomhet til å vite når nok var nok, skriver spaltist Richard Sandomir i dag.

Miller forsvarer journalisten Bode Miller selv har imidlertid forsvart Christin Cooper via sin Twitter-konto.

- Jeg setter pris på alle som har reagert i mitt forsvar, men vær vennlige og vær snille med Christin Cooper. Det var vilt med følelser og ikke bare hennes feil. Hun stilte spørsmål som alle andre ville gjort, å presse er en del av det, hun var ikke ute etter å såre meg, skriver alpinisten.

Christin Cooper var skiløper selv før hun begynte å jobbe som journalist for NBC.

Sorg og andre sterke følelser har forøvrig spilt en stor rolle også for norske journalister og utøvere i skimesterskap de siste årene.

Etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet broren sin den første uka i OL, har hun ikke snakket med pressen i det hele tatt, men lagvenninnene har åpent vist følelser i intervjusituasjoner og ellers.

Under VM i Val di Fiemme i fjor måtte Heidi Weng avbryte både pressekonferanser og intervjuer da hennes familie ble et tema.