FERDIG: Roger Finjord
FERDIG: Roger FinjordVis mer

Finjord ferdig på kvinnelandslaget

- Har etter hvert  ikke hatt nødvendig tillit fra deler av spillergruppa

Fotballforbundet bekrefter.

(Dagbladet): Roger Finjord trekker seg som landslagssjef for det norske kvinnelandslaget.

Det bekrefter NFF i en pressemelding.

- Jeg har to barn som begynner å komme i tenårene og som har behov for at jeg er mer hjemme. Dette er en avgjørelse som det er naturlig å offentliggjøre nå, slik at NFF får best mulig tid til å finne ny trener, sier Roger Finjord.

Erkjenner mistillit

Finjord tok over ansvaret da Even Pellerud trakk seg i august 2015. Han var assistenttrener fra 2012-2015, og går nå tilbake som leder i Finnmark Fotballkrets.

Han innrømmer at han ikke har hatt full støtte fra spillergruppa:

- Jeg er glad for at laget er klar for et nytt EM-sluttspill som gruppevinner. Samtidig må jeg erkjenne at vi ikke har hatt en så god prestasjonsutvikling som ønskelig, og jeg har etter hvert heller ikke hatt den nødvendige tillit fra deler av spillergruppen.

At det har murret i spillergruppen bekrefter også Nils Johan Semb overfor fotball.no

- Jeg har hatt en dialog med spillerutvalget gjennom kvalifiseringen, og jeg har naturligvis vært klar over at spillergruppen har vært uenig med landslagsledelsen på enkelte punkter. I går kveld orienterte Roger meg om at han ikke ønsker å bli med videre. Det må vi ta til etterretning, og nå starter jobben med å finne hans etterfølger, sier Nils Johan Semb.

- Voksen beslutning


Dagbladets fotballekspert Morten Pedersen hyller Finjord for avgjørelsen:

- En klok, riktig og voksen beslutning av en landslagstrener med store ambisjoner, men som ikke har fått det til. Det er et eksempel til etterfølgelse, og noe andre bør ta inn over seg. At det skulle komme så fort kunne du nesten se på ham i går. Han hadde bestemt seg. Det skyldes at han har mistet tilliten i spillegruppa. Jeg har stor respekt for folk som ikke klamrer seg til jobber de ikke lykkes i.

Spillerne har i ettermiddag kommet med en felles uttalelse:

«Vi vil takke Roger for tiden vi har hatt sammen med han som vår landslagssjef og den jobben han har lagt ned.

Samtidig må vi være så ærlige å si at vi som lag ikke har hatt den utviklingen vi har forutsetninger til. Dette ansvaret ligger hos oss spillere og trenerteam, og avgjørelsen som er tatt, er tatt på bakgrunn av interne dialoger med de involverte parter.

Vi ønsker Roger alt godt videre og vi vil nå rette vårt fokus videre på den sportslige jobben vi må legge ned frem mot EM.

Spillerne»