MÅ TA ANSVAR: Pavel Londak. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MÅ TA ANSVAR: Pavel Londak. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

- Rosenborg er klart svekket

Pavel Londak ble egentlig hentet for å trene med Rosenborg i to uker. Nå må de stole på ham i sesongens viktigste kamp.

(Dagbladet): Keeperproblemene har tårnet seg opp for Rosenborg den siste tida. Alexander Lund Hansen er fortsatt ute med en skade han pådro seg før sesongen, og denne måneden har også førstekeeper André Hansen tegnet seg på skadelista.

SKADET:  Alexander Lund Hansen Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SKADET:  Alexander Lund Hansen Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Trønderne fikk en ekstraordinært mulighet til å hente inn en keeper før kveldens CL-kvalik mot svenske IFK Norrköping, men fikk aldri på plass en avtale:

- Det er ikke mange timer til påmeldingsfristen til den første kampen går ut. Vi får ikke gjort noe der, og vi har da heller ikke pushet det så mye, sa Kåre Ingebrigtsen til NTB i går.

SKADET: André Hansen

Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SKADET: André Hansen Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Hentet for å trene

Dermed blir det Pavel Londak som vokter buret mot Norrköping.

Den 36 år gamle keeperen, som er nummer tre i RBK-køa, har bare spilt drøye 150 minutter i Tippeligaen i år.

Han ble i utgangspunktet hentet for å trene med Rosenborg i vinter, men etter at Alexander Lund Hansens skade var verre enn forventet, fikk 36-åringen en ettårskontrakt med laget fra bartebyen.

Noen måneder tidligere ga mannen med 25 landslagskamper for Estland seg i Bodø/Glimt etter 185 kamper fordelt på ni sesonger.

Nå skal han altså vokte buret i sesongen viktigste kamp. Londak føler seg klar:

- Det er bra at jeg spilte de to siste kampene (kom inn mot Bodø/Glimt og spilte hele kampen mot Sarpsborg journ.anm.). Det hadde vært vanskeligere om jeg ikke hadde hatt spilletid, og jeg føler det går bedre nå, sier han til Rosenborgs egen hjemmeside.

Ekspert-kritikk

Fotballekspert Joachim Jonsson mener keeperen fra Estland ikke er god nok til å spille for Rosenborg:

- Londak er helt ok i norsk målestokk, men blir et nivå for dårlig i mesterligakvalifiseringen, sa den svenske eksperten til Adresseavisen i helga.

Lars Tjærnås er delvis enig med sin svenske kollega når Dagbladet utfordrer han på om Londak er god nok:

- Rosenborg er selvsagt klart svekket ved at André Hansen er ute. De hadde en matchvinner i mål. Spørsmålet med Londak er om han er god nok til å ikke bli en matchtaper. Det tror jeg, men både på strek, i feltarbeid ved innlegg og som sweeper er han halvannen divisjon ned fra André Hansen. At han har spilt få toppkamper over tid er selvsagt ikke heldig, men han har mye erfaring, og er en såpass solid og habil keeper at jeg tror RBK passerer første hinder I CL med han i mål også.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen fnyser av kritikken. På en pressekonferanse i går sa han:

- Det er ikke noe problem. Jeg er ikke redd for det. Vi hentet Pavel hit fordi han er en god keeper. Vi er ikke bekymret i det hele tatt. Den eneste bekymringen er at vi har lite keepere her nå.

Klokkertro

Mens svensk fotball har speilet seg i Malmös CL-eventyr de siste åra, er norsk fotball sulteforet på flomlys, hymne og møte med gigantene i Champions League.

Kåre Ingebrigtsen tror Rosenborg skal greie å hamle opp med laget over to kamper:

- Vi er sterke i troa på at Rosenborg på sitt beste er bedre enn Norrköping på sitt beste. Så handler det om å ta ut det beste hver og en og i kollektivet.Vi har ambisjoner og en drøm om å spille i Champions League. Vi tenker ikke tanken på å bli slått ut.

TROR PÅ AVANSEMENT: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
TROR PÅ AVANSEMENT: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer