SEKS EPISODER: Jaysuma Saidy Ndure er tiltalt på seks punkt for vold mot sin tidligere samboer. Foto: Sondre Steen Holvik
SEKS EPISODER: Jaysuma Saidy Ndure er tiltalt på seks punkt for vold mot sin tidligere samboer. Foto: Sondre Steen HolvikVis mer

Ndure: - Jeg er kjempelei meg for å ha blitt beskyldt for dette

Snakker ut etter tiltalen.

(Dagbladet): I helga ble det kjent at friidrettsutøver Jaysuma Ndure er tiltalt for vold mot sin tidligere samboer.

Tiltalen omfatter seks ulike voldsepisoder. Ifølge VG skal episodene ha skjedd mellom januar 2014 og november samme år.

Sprinteren ble pågrepet og siktet i parets daværende felles hjem. Friidrettsutøveren erkjenner ikke at han har gjort noe straffbart.

Det var samboeren som selv ringte politiet i 03-tiden natt til lørdag 8. november, og hun ble ikke skrevet ut av sykehus før kvelden etter.

- Kjempelei meg Nå snakker «Jays» for første gang om tiltalen, i et innlegg på sin Facebook-side.

- Dere har sikkert fått med dere at jeg er involvert i en trist sak. Jeg er kjempelei meg for å ha blitt beskyldt for dette, det er det verste. Det som står om meg i media gjør vondt, men jeg vet sannheten og skal stå sterk i dette, skriver friidrettsstjernen.

31-åringen skriver i innlegget at han er oppdratt i den tro at man ikke skal slå damer.

- Jeg har blitt oppdratt av min mor og bestemor og vil aldri slå en dame.

- Selvfølgelig vil jeg gjerne få forklart min side av saken, aller helst nå som det hagler med beskyldninger, men jeg vil ikke gå inn på det før i retten. Jeg vil at sannheten vil komme frem. Det er alltid to sider av en sak, skriver Ndure.

Truet med å drepe Ndure har bronse på 100 meter under EM i Helsingfors i 2012 som sin største meritt. Han har en personlig rekord på 100 meter på 9,99 sekunder. På 200 meter er persen 19,89.

Olympiatoppen og friidrettslandslaget brøt med 31-åringen i november, etter at han reklamerte for et kontroversielt pyramideselskap.

Ndure skal ha anmeldt eks-samboeren for legemsbeskadigelse, men denne saken ble henlagt.

Ifølge tiltalen skal 31-åringen ha slått, tatt kvelertak på, og truet med å drepe eks-samboeren eller noen i hennes familie. Det er snakk om seks forskjellige voldstilfeller, samt brudd på besøksforbud, skriver VG.

• Les også: - De to siste åra har vært trøblete

Her er hele Ndures innlegg på Facebook:

Hei alle sammenDere har sikkert fått med dere at jeg er involvert i en trist sak. Jeg er kjempelei meg for å ha blitt beskyldt for dette, det er det verste!! Det som står om meg i media gjør vondt, men jeg vet sannheten og skal stå sterk i dette. Jeg har blitt oppdratt av min mor og bestemor og vil aldri slå en dame.

Selvfølgelig vil jeg gjerne få forklart min side av saken, aller helst nå som det hagler med beskyldninger, men jeg vil ikke gå inn på det før i retten. Jeg vil at sannheten vil komme frem. Det er alltid to sider av en sak. 
Jeg ber dere om å ikke ta alt som står i media som sannhet.

Jeg skulle ha hørt på de som rådet meg til å ikke involvere meg med henne, det angrer jeg på nå. Jeg har slitt litt med sykdom denne våren, men jeg skal løpe og håper at det løsner utover sesongen.Til dere som støtter meg, tusen takk.

Jays