Ndure: - Jeg gamblet ikke

Ble slått ut etter taktisk bommert.

TAKTISK BOM: Jaysuma Ndure åpnet bra på dagens 100 meter, men slappet så mye av de siste 40-50 metrene at han ble slått ut. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TAKTISK BOM: Jaysuma Ndure åpnet bra på dagens 100 meter, men slappet så mye av de siste 40-50 metrene at han ble slått ut. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON / OSLO (Dagbladet): Jaysuma Ndure ble i ettermiddag slått ut på mennenes 100 meter i OL.

28-åringen ble nummer fire i sitt heat, og hadde i teorien muligheten til å gå videre på tid, men allerede to heat seinere hadde flere «tapere» løpt fortere enn nordmannen.

- Jeg prøvde å bruke minst mulig krefter på dette løpet. Jeg trodde det kom til å gå lett. Jeg så at jeg lå bra an, så jeg trengte ikke stresse, sa han før det fortsatt var klart at han var slått ut.

Misforståelse På NRK ble dei i minuttene etter målgang diskutert om Ndure kunne ha misforstått reglene, slik at han trodde det holdt å bli nummer fire i heatet.

Pressetalsmann Halvor Lea skriver i en SMS til Dagbladet at Jays kjente reglene.

- Han visste naturligvis at tre gikk videre, skriver han. Da Ndure møtte norsk presse rett etter målgang virket han noe usikker på hvor realistisk det var for ham å gå videre til morgendagens semifinale.

- Jeg slappet ikke av for mye. Jeg måtte bremse, slik at jeg brukte minst mulig krefter. Det som betyr mest er å komme til finalen, sa han.

Norskgambieren startet 100-meteren bra, men så ut til å begynne å slappe av fra rundt 50 meter og inn. Det taktiske feilvalget gjorde altså at han ble slått ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer