Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ndure: - Jeg gamblet ikke

Ble slått ut etter taktisk bommert.

TAKTISK BOM: Jaysuma Ndure åpnet bra på dagens 100 meter, men slappet så mye av de siste 40-50 metrene at han ble slått ut. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TAKTISK BOM: Jaysuma Ndure åpnet bra på dagens 100 meter, men slappet så mye av de siste 40-50 metrene at han ble slått ut. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LONDON / OSLO (Dagbladet): Jaysuma Ndure ble i ettermiddag slått ut på mennenes 100 meter i OL.

28-åringen ble nummer fire i sitt heat, og hadde i teorien muligheten til å gå videre på tid, men allerede to heat seinere hadde flere «tapere» løpt fortere enn nordmannen.

- Jeg prøvde å bruke minst mulig krefter på dette løpet. Jeg trodde det kom til å gå lett. Jeg så at jeg lå bra an, så jeg trengte ikke stresse, sa han før det fortsatt var klart at han var slått ut.

Misforståelse
På NRK ble dei i minuttene etter målgang diskutert om Ndure kunne ha misforstått reglene, slik at han trodde det holdt å bli nummer fire i heatet.

Pressetalsmann Halvor Lea skriver i en SMS til Dagbladet at Jays kjente reglene.

- Han visste naturligvis at tre gikk videre, skriver han.
Da Ndure møtte norsk presse rett etter målgang virket han noe usikker på hvor realistisk det var for ham å gå videre til morgendagens semifinale.

- Jeg slappet ikke av for mye. Jeg måtte bremse, slik at jeg brukte minst mulig krefter. Det som betyr mest er å komme til finalen, sa han.

Norskgambieren startet 100-meteren bra, men så ut til å begynne å slappe av fra rundt 50 meter og inn. Det taktiske feilvalget gjorde altså at han ble slått ut.

Tenkte ikke på 200 meteren
På Dagbladets spørsmål om han gamblet med å ta det rolig for å ha med å kjøre med i en eventuell semifinale, var svaret imidlertid «nei»:

- Jeg gambler aldri, det tør jeg ikke, svarte han.

- Hadde du 200-meteren i bakhodet i dag?

-Nei, jeg er jo her for å ha det gøy, da. Vi får se.

- Blir du veldig skuffa hvis du skulle ryke ut?

- Nei, jeg blir ikke det. Hvorfor det? Jeg vet at jeg har 200 meter som er min beste distanse igjen.

Friidrettssportssjef Ronny Nilsen sier at Jays ikke var sikker på hvilken plass han lå på.

- Jays trodde at han lå på 3. plass, men det gjorde han ikke. Da gikk han ikke videre.

- Hva tenker dere om det?

- Nei, sånn er det nå bare. Han virket i hvert fall å være i bra slag, og nå kan han fokusere på 200 meteren. Sånn sett var det kanskje bra at han gikk ut nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media