TILTALT:  Jaysuma Saidy Ndure. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TILTALT: Jaysuma Saidy Ndure. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ndure anmelder sin tidligere samboer

Ord mot ord.

Mette Yvonne Larsen, forsvareren til Jaysuma Saidy Ndure som er tiltalt for vold, sier at klienten stiller seg undrende til tiltalen. Han har også anmeldt ekssamboeren for legemsbeskadigelse.

- Det har vært et turbulent forhold. Han har også anmeldt henne for legemsbeskadigelse, sier Mette Yvonne Larsen til NTB.

Hun er forsvarer til Ndure som er tiltalt for familievold og brudd på besøksforbud mot sin tidligere samboer.

Flere voldshandlinger Larsen forteller at idrettsutøveren stiller seg uforstående til voldstiltalen, som ble først omtalt av VG lørdag formiddag.

- Vi konstaterer at de har valgt å kjøre denne delen for retten, mens de ikke har trodd på kvinnen i andre deler av saken. Det er litt rart, sier Larsen.

NRK har fått tak i tiltalen, og der kommer det fram at utøveren skal ha utøvd flere voldshandlinger mot kvinnen i perioden januar til november 2014.

Han er tiltalt for følgende:

«Straffeloven § 219 første ledd for grovt eller gjentatt å ha mishandlet, ved å ha truet, tvunget, begrenset bevegelsesfriheten til, øvet vold mot eller på annen måte ha krenket sin tidligere eller nåværende samboer.»

Tar tiltalen med fatning Friidrettsutøveren skal først ha fått vite om tiltalen gjennom VG lørdag formiddag.

- Han tar tiltalen med fatning og endrer ikke planene sine fremover. Han ser fram til å fortelle sin versjon av saken. Det er jo ord mot ord, og han håper å få stilt saken i et annet lys, sier Larsen.

Bistandsadvokat Siv Hallgren representerer friidrettsstjernens ekssamboer og skriver følgende i en SMS til VG:

- Hun er kjent med tiltalen og håper det ikke tar for lang tid før saken kommer opp for retten. (NTB)