Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrett:

Ndure dømt til 30 dager i fengsel

I dommen fra Eidsivating lagmannsrett.

DOM: Jaysuma Saidy Ndure er dømt til 30 dager i fengsel. Foto: Sondre Steen Holvik
DOM: Jaysuma Saidy Ndure er dømt til 30 dager i fengsel. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer

(Dagbladet): Friidrettsprofilen Jaysuma Saidy Ndure (33) er dømt til 30 dager i fengsel for vold mot sin tidligere samboer. Det kom fram i dommen fra lagmannsretten, skriver Nettavisen.

Ndure har vært en av Norges største friidrettsnavn i en årrekke og er Norges raskeste mann.

I dommen fra Eidsivating lagmannsrett kommer det frem at friidrettsstjerna er dømt til fengsel for to tilfeller av vold mot ekssamboeren.

I retten nektet Ndure straffskyld. Dommen er ikke rettskraftig, og han har ikke tatt stilling til om det blir aktuelt å anke, skriver Nettavisen.

- Ndure mener dommen er uriktig og er skuffet over resultatet, sier forsvarer Svein Holden til Nettavisen.

Retten finner at voldsbruken - to tilfeller av legemsfornærmelse - ikke skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter, slik aktoratet anførte.

Legemsfornærmelse uten at det foreligger skjerpende omstendigheter omfatter de mindre alvorlige voldshandlingene. Ndure er dømt for å ha tatt halsgrep på sin tidligere samboer og en gang dyttet henne.


- I formildende retning bemerkes at fornærmede i noen grad bidro til å opprettholde partenes høye konfliktnivå, heter det i lagmannsrettens dom.

Ndure nektet straffskyld, med ble dømt på begge punkter. Straffen omfatter også brudd på besøksforbudet, ved at han hadde sendt en Snapchat-melding til den tidligere samboeren. Dette forholdet ble rettskraftig avgjort da saken gikk for Nedre Romerike tingrett.

Han er også dømt til å betale henne 20.000 kroner i oppreisningserstatning.

I tingretten ble sprinteren dømt til 75 dagers fengsel og måtte i tillegg betale 30.000 i oppreisning til fornærmede. Ndure var først tiltalt for grov familievold mot den 23 år gamle kvinnen, men bevisbildet i saken tvang påtalemyndigheten til å frafalle store deler av tiltalen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling