Ndure dropper Bislett

- Vet ikke når jeg kan løpe med piggsko igjen, sier Jays.

Jaysuma Saidy Ndure deltar ikke i Bislett Games neste fredag. Han er ikke klar etter skaden han pådro seg for snaue to uker siden.

Det fortalte Ndure på Bislett stadion under Friidrettens dag for osloskolene. Årsaken er at han fortsatt ikke har fått trent med piggsko etter krampen han pådro seg i Super Grand Prix-stevnet i Qatar 9. mai. 

- Jeg vet ikke når jeg kan begynne å trene med piggsko igjen. Jeg er skuffet, men beina må være i orden, sa Ndure.

Ndure skulle løpt både 100 og 200 meter i Golden League-stevnet, men nå mister Bislett Games en av sine største profiler. Han skulle løpt mot blant annet Derrick Atkins, bronsevinner fra fjorårets VM, på 100-meteren.

«Jays» er blant Norges store håp i Beijing-OL i august. Sprinteren tør ikke å risikere noe med tanke på oppkjøringen til sesongens store mål. 

- OL er det viktigste for meg, og jeg håper jeg kan rekke det. Det har ikke vært noen særlig stor forbedring i det siste. Jeg har ikke kunnet løpe som jeg gjorde i begynnelsen av mai. Jeg har bare fått trent lett på gress, forklarte Ndure.

Ndure håper han kan være klar til europacupstevnet i Portugal 21.-22. juni.

BUL-gutten imponerte voldsomt da han vant sesongåpningen i Doha, Qatar. Selv om han fikk krampe på baksiden av låret, løp han inn til sterke 10,01 på 100-meteren. Det var norsk rekord.

SKADD I SEIER: Jaysuma Saidy Ndure ble skadd da han løp inn til ny norsk rekord i Doha. Foto: AFP
SKADD I SEIER: Jaysuma Saidy Ndure ble skadd da han løp inn til ny norsk rekord i Doha. Foto: AFP Vis mer

(NTB)

Ndure dropper Bislett