Ndure finaleklar etter nervepirrende minutter

Greide akkurat å kvalifisere seg.

 LUCKY LOOSER:  Jaysuma Ndure gikk videre til finalen på 200-meteren. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LUCKY LOOSER: Jaysuma Ndure gikk videre til finalen på 200-meteren. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Jaysuma Saidy Ndure brast i gråt da han mistet 100-meteren tidligere i VM. Lenge fryktet han at hele VM gikk fyken, men den norske sprinteren var tilbake på startstreken til 200-meteren i dag tidlig.

Jays gjorde nok til å gå videre til  semifinale. Nordmannen klokket inn til 20.44, bare slått av amerikanske Curtis Mitchell (20.37).

Alvorets time 17:40 norsk tid løp Ndure semifinale i 200-meteren. Formelen var enkel. Åtte stykker gikk videre til morgendagens finale. De to beste fra hvert heat og de to beste tidene fra de tre heatene.

Finaleplass var målet for Ndure, som løp i heat sammen med Delanno Williams, Jimmy Vicaut, Bruno Hortelano, Curtis Mitchell, Warren Weir og Lalonde Gordon.

Jays fikk en meget god start på 200-meteren og ledet ut på oppløpssiden.  Men der ble det tungt, og Jays ble nummer tre i mål på 20.33, noe som er årsbeste for nordmannen. Dermed kan han bare gå videre som beste tre-er, og må vente til de to siste heatene er over før han vet om det blir finale.

- Jeg tror ikke det holder til finalen. Det var et greit løp. Jeg løper en grei sving — på oppløpssiden taper jeg litt, jeg ser at han er foran og prøver å ta i. Da begynner man å stresse og blir kort i bevegelsene, sier Ndure til NRK.

Han orket ikke å stå ute og vente på avgjørelsen. Nervene tok tak, og Ndure trengte noen minutter for å se den nervepirrende avslutningen i ro og mak.

- Jeg var selvfølgelig litt nervøs da jeg ventet. Jeg tenkte «kanskje» etter to heat. Jeg trodde egentlig ikke 20,33 ikke ville holde, sier Ndure til Dagbladet.

Bolt I det neste heatet ble Isiah Young tredjemann på tiden 20.36. Dermed var Ndure beste tre-er før det siste heatet.  Jamaicanske Usain Bolt lekte seg videre til finalen, mens Jason Livermore ble nummer to.

I det tredje og siste heatet skulle alt avgjøres. For at Ndure ikke skulle gå til finalen, og forsvare sin fjerdeplass fra 2011, måtte fire mann løpe raskere enn ham.

Men det var bare tre som løp raskere enn Jays, og sprinteren ble klar for finalen som lucky looser.

Ryggproblemer Men selv om sprinteren nå er klar for morgendagens finale, er det ikke uten bekymring. Ndure hadde problemer på oppløpet.

- Jeg begynte å stresse litt med armen. Det var ikke noe godt løp teknisk. Svingen var veldig bra, men plutselig begynte armen å slenge litt. Det skjedde fordi det løsna litt i ryggen. Nå skal jeg til Clas (fysioterapeut), så han skal fikse det. Jeg fikk en låsning før start. Vi prøvde å fikse det, men rakk det ikke, sier Ndure til Dagbladet.

- Rekker dere å fikse det til i morgen?
- Jeg håper det.

- Hvor stort er det å være i sin andre VM-finale på rad?

- Dette er det største man kan håpe på. VM-finale er det vi trener for alle sammen. Nå er jeg både stolt og glad.

- Hva tror du om finalesjansene?
- Nivået er veldig høyt. Usain kommer til å løpe fort i finalen, og flere andre kommer til å gå under 20.

- Kommer du deg under 20?
- Det vet jeg ikke.

- Har du mer å gå på?
- Vi får se.