Ndure frykter sykdom og skader

Løper tre distanser for Norge i Lag-EM.

GATESHEAD, ENGLAND 20130621.
Jaysuma Saidy Ndure har tatt mål av seg til å løpe både 100 og 200 meter og den korte stafetten i lag-EM. Nå håper han bare at kroppen og beina tåler et så tøft og hardt program. Dersom han må kutte ut en øvelse, er stafetten lavest prioritert.
Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpix
GATESHEAD, ENGLAND 20130621. Jaysuma Saidy Ndure har tatt mål av seg til å løpe både 100 og 200 meter og den korte stafetten i lag-EM. Nå håper han bare at kroppen og beina tåler et så tøft og hardt program. Dersom han må kutte ut en øvelse, er stafetten lavest prioritert. Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpixVis mer

Jaysuma Saidy Ndure skal etter planen løpe tre løp i Gateshead og sikre mange norske plusspoeng. Det synes han egentlig er litt risikabelt.

- Jeg er innstilt på å gjøre det jeg kan for at Norge skal holde seg i super league. Derfor har jeg sagt ja til å løpe både 100 og 200 meter i tillegg til den korte stafetten denne helgen, men det er litt risikabelt med så mange løp, så jeg får se hva kroppen tåler, sier Ndure til NTB.

Han hadde samme opplegg i europacupen (lag-EM het det den gangen) i 2010, og da ble han både syk og skadet. Det vil han selvfølgelig ikke oppleve igjen, så dersom han merker at kroppen sier fra, at nok er nok, er han innstilt på å måtte kutte ned på programmet sitt.

- Jeg kommer til å prioritere 100 og 200 meter. Det er de to distansene jeg har mest lyst til å løpe. Blir opplegget og programmet mitt for tøft, blir det stafetten jeg må velge vekk, sier han.

Flest poeng Ndure er klar over at det er på de to individuelle sprintdistansene han kan hente flest plusspoeng for det norske laget, og han holder lagfølelsen høyt før helgens lag-EM. Han kommer til å møte sterke løpere med franskmannen Christoph Lemaitre i spissen.

- Jeg kommer til å vurdere kroppen og følelsen min etter hvert løp, og så får jeg se hva det blir til, forteller Ndure. Han vet at det er på stafetten han og Norge har de minste sjansene til å sanke særlig mer enn gratispoenget, for der stiller Norge med for mange unge og urutinerte løpere.

Ndure løp forrige gang på Bislett, der han møtte Usain Bolt på 200 meter og ble utklasset, men likevel viste han gode tanker så tidlig på sesongen og med beina stinn av trening.

Mye trening har han i beina og kroppen fortsatt, for det er VM i Moskva i august han trener mot, og det er først da toppformen skal være på plass. Derfor vil ikke «Jays» lover noe som helst før la-EM som innledes med 100 meter for hans del lørdag.

- Ingen aning - Treningen har gått bra for meg i det siste, og jeg er helt skadefri. Det er positivt, sier Ndure, men han ønsker ikke å si noe om hvor fort det kan gå på banen i Gateshead, tvers over elven for Newcastle.

- Jeg har løpt her mange ganger før, og det jeg husker best er at vi ofte løper i motvind her. Det er ikke så ofte forholdene er gode for sprint på denne banen, forteller Ndure.

- Jeg tror nok at det kan gå fort dersom vi får gode forhold, men hvor fort, det aner jeg ikke. Nei, akkurat nå har jeg ingen aning om hvor fort jeg kan klare å løpe verken på 100 eller 200 meter. Slik er det bare, så det nytter ikke å presse meg på det, sier sprinteren til NTB.

- Men du er i alle fall skadefri og har ikke vondt noe sted?

- Nei, det ser bra ut, men om jeg hadde hatt vondt, ville du aldri fått meg til å si det. Slik er det med oss som driver toppidrett på dette planet, sier en blid og smilende Ndure til NTB.

At han er et av de aller sterkeste norske kortene i helgens lag-EM hersker det i alle fall ingen tvil om. (NTB)