Ndure greit videre selv om kneet «murret»

- Kjenner det, men tenker ikke på det.

GREIT VIDERE: Jaysuma Saidy Ndure tok seg greit videre til mellomheatet på 100-meteren selv om han kjente litt til sitt kranglete kne.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
GREIT VIDERE: Jaysuma Saidy Ndure tok seg greit videre til mellomheatet på 100-meteren selv om han kjente litt til sitt kranglete kne. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

BERLIN (Dagbladet.no): Jaysuma Saidy Ndure løp inn til annenplassen i det femte innledningsheatet på 100 meteren under VM i Berlin. Han gikk greit videre til mellomrunden, men kjente smerter i kneet.

- Jeg kjenner det, men jeg tenker ikke på det. Jeg vil bare løpe, jeg, sier «Jays» til Dagbladet.

Han løp inn til 10,35 sekunder og var ni hundredeler bak vinneren av heatet, Daniel Baily fra Antigua. Ndure føler at han hadde grei kontroll, selv om han løp i ytterste bane og måtte snu seg til stadighet for å se hvor konkurrentene befant seg.

- Jeg føler jeg hadde bra kontroll på dette. det var ikke nødvendig å løpe for fullt i mer enn 30-40 meter før jeg visste at jeg var gjennom til neste runde, sier Ndure til NTB.

Nå gleder han seg over å være videre til mellomheatet, og stenger ute alle negative tanker om kneskaden som har preget oppladningen til sesongens store mål.

- Selvfølgelig er jeg fornøyd med å ha fått til en bra start, og det er positivt for meg at jeg går greit videre, men jeg kjente litt i kneet også nå. Det vil jeg ikke snakke så mye om. nå er det neste runde som gjelder, så vi får se hva som skjer da, sier Ndure.

Annen runde går lørdag kveld, og alle favorittene er med videre.

(Dagbladet.no/NTB)