Ndure ikke med i Friidrettsforbundets elitegruppe

Kostilskuddet fortsatt problemet.

IKKE TATT UT: Jaysuma Saidy Ndure er foreløpig ikke tatt ut i forbundets elitegruppe. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
IKKE TATT UT: Jaysuma Saidy Ndure er foreløpig ikke tatt ut i forbundets elitegruppe. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges Friidrettsforbund (NFIF) håper å kunne få i land en avtale med Jaysuma Saidy Ndure. Sprinteren er foreløpig ikke tatt ut i forbundets elitegruppe.

Onsdag ble landslaget for 2015-sesongen offentliggjort uten Ndures navn på listen.

NFIF brøt med 31-åringen da han opprettet et samarbeid med det amerikanske selskapet Vemma for å promotere energidrikken «Verve». Drikken var da ikke på Olympiatoppens svarteliste, men ble i februar godkjent.

- Vi har en dialog med Ndure om et fremtidig samarbeid. Vi ser på muligheten for å få det til, sier sportssjef i NFIF, Ronny Nilsen til NTB.

Bekrefter bakgrunnen Etter at kostholdstilskuddet ble godkjent på Olympiatoppen, krevde Ndure unnskyldning fra forbundet.

Den har fortsatt ikke kommet, og sportssjefen bekrefter at «Verve» er grunnen til at det fortsatt ikke er blitt noen avtale mellom partene.

- Ja, det er det som er bakgrunnen. Etter at energidrikken ble lovlig, er det aktuelt med Ndure igjen, sier Nilsen.

Færre i elitegruppa Ndures fravær fra elitegruppa i friidrett gjør at den foreløpig teller elleve utøvere. I fjor var det tolv med i gruppa. I tillegg til sprinteren, har sleggekaster Trude Raad forsvunnet ut. Isabelle Pedersen er tatt opp i elitegruppa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.