IKKE TATT UT: Jaysuma Saidy Ndure er foreløpig ikke tatt ut i forbundets elitegruppe. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
IKKE TATT UT: Jaysuma Saidy Ndure er foreløpig ikke tatt ut i forbundets elitegruppe. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Ndure ikke med i Friidrettsforbundets elitegruppe

Kostilskuddet fortsatt problemet.

Norges Friidrettsforbund (NFIF) håper å kunne få i land en avtale med Jaysuma Saidy Ndure. Sprinteren er foreløpig ikke tatt ut i forbundets elitegruppe.

Onsdag ble landslaget for 2015-sesongen offentliggjort uten Ndures navn på listen.

NFIF brøt med 31-åringen da han opprettet et samarbeid med det amerikanske selskapet Vemma for å promotere energidrikken «Verve». Drikken var da ikke på Olympiatoppens svarteliste, men ble i februar godkjent.

- Vi har en dialog med Ndure om et fremtidig samarbeid. Vi ser på muligheten for å få det til, sier sportssjef i NFIF, Ronny Nilsen til NTB.

Bekrefter bakgrunnen Etter at kostholdstilskuddet ble godkjent på Olympiatoppen, krevde Ndure unnskyldning fra forbundet.

Den har fortsatt ikke kommet, og sportssjefen bekrefter at «Verve» er grunnen til at det fortsatt ikke er blitt noen avtale mellom partene.

- Ja, det er det som er bakgrunnen. Etter at energidrikken ble lovlig, er det aktuelt med Ndure igjen, sier Nilsen.

Færre i elitegruppa Ndures fravær fra elitegruppa i friidrett gjør at den foreløpig teller elleve utøvere. I fjor var det tolv med i gruppa. I tillegg til sprinteren, har sleggekaster Trude Raad forsvunnet ut. Isabelle Pedersen er tatt opp i elitegruppa.

De andre utøverne er Ezinne Okparaebo, Ingvill Måkestad Bovim, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Margrethe Renstrøm, Tonje Angelsen, Henrik Ingebrigtsen, Sindre Buraas, Eivind Henriksen, Andreas Thorkildsen og Runar Steinstad.

- Det er mange spennende utøvere. I tillegg er det virkelig gledelig å se både unge og etablerte utøvere i de andre kontraktsgruppene som er i en flott utvikling, og som vil være en del av våre fremtidige elitegruppe, sa Nilsen i en pressemelding.

(NTB)