Ndure inn til årsbeste i lag-EM

Løp 10,14. Tok det som trening.

ÅRSBESTE: Jaysuma Saidy Ndure tok lørdagens 100-meter i lag-EM som trening. Sprinteren løp likevel inn til årsbeste. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ÅRSBESTE: Jaysuma Saidy Ndure tok lørdagens 100-meter i lag-EM som trening. Sprinteren løp likevel inn til årsbeste. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

|||

Jaysuma Saidy Ndure tok lørdagens 100 meter i lag-EM som ren trening.

Det endte med klar seier, 12 poeng til Norge og årsbeste med 10,14 sekunder.

- Jeg tok det litt rolig på de første meterne etter å ha fått en litt dårlig start, men midtveis i løpet måtte jeg gi på litt for å være sikker på å vinne og skaffe laget maksimalt med poeng. Det var jo det som var det viktigste her, sa Jaysuma Saidy Ndure til NTB etter lørdagens oppvisning på 100-meteren for menn på Fana stadion.

Han imponerte ikke i starten, men etter 50-60 meter la han inn et ekstra gir, og da parkerte han konkurrentene.

Kristof Beyens fra Belgia knep annenplassen, men han var helt nede på 10,37. Utklassing kalles det i friidrett.

- Jeg er langt unna toppformen, men måtte jobbe litt ekstra for laget her i dag. Likevel må jeg innrømme at jeg så på denne 100-meteren som ei god treningsøkt. I og med at jeg satte årsbeste og vant, ble det ei bra treningsøkt, slo Ndure fast.

Han la til at det er VM i Berlin i august som er det store målet hans. Derfor la han ikke mer i lag-EM enn han gjorde, men det spilte ingen rolle, for han var suveren og gjorde jobben sin og sikret Norge 12 poeng.

Raskere

Søndag løper Ndure 200 meter på Fana stadion, og da lovte han NTB å løpe raskere enn 20,67 sekunder.

- Jeg må jo forbedre meg hele tiden dersom det skal være noen vits i det jeg driver med. Jeg har løpt på 20,67 sekunder i år, så det skal gå fortere her søndag, sa Ndure.

I fjor løp han sin første 200 meter på samme tid i europacupen i Leiria i Portugal, og da klarte han 20,45. Det kan bli en tilsvarende tid i Bergen.

- Alt fungerer bra for meg i år. Jeg har absolutt ingen problemer å snakke om, og nå kommer jeg til å trene og jobbe med farten fram mot Golden League-stevnet på Bislett om 14 dager, sa Ndure til NTB.

Han vil ikke snakke om problemene han hadde i fjor som gjorde at OL i Beijing ble en eneste stor skuffelse for ham. I år mener han å ha mye bedre kontroll på både trening og fysikk, og til nå har han ikke merket skader i det hele tatt.

Bare trening

- Planen er at jeg bare skal trene i perioden som følger fram til Bislett Games, men dersom vi finner ut at det er bra med en konkurranse, kommer vi til å kaste oss med på et passende stevne, sa Ndure lørdag.

- Foreløpig jobber jeg bra og gjør det jeg har hatt planer om. Formen er veldig god, og jeg lyver ikke når jeg sier at jeg kunne ha løpt på 10 blank hver dag, men det gjør jeg ikke, for det er lurt å holde litt igjen, sa Ndure med et stort smil.

- Hovedmålet mitt denne sesongen er VM i Berlin. All trening og alle konkurranser er rettet inn mot det som skal skje i den tyske hovedstaden midt i august. Det er først under VM jeg skal være i min beste form, sa Ndure etter 100-meterseieren i Bergen.

Han gledet seg også over den flotte norske innsatsen lørdag. Flere av de norske utøverne overrasket med flotte resultater. Det gjorde at det norske laget hang godt med i teten rent lagmessig det meste av lørdagen.

- Vi har mange unge som er veldig bra. Jeg tror vi har mulighet til å nå Superligaen, kanskje allerede til neste år, sa Jaysuma Saidy Ndure i seiersrusen etter 100-meteren.

(NTB)