Ndure innledet med 10,20 på 100 meter

Starter sesongen rolig.

SKAL UNNGÅ REPRISE: Jaysuma Saidy Ndures sesong endte i smerter i Beijing-OL i fjor. I år har han startet sesongen seint og rolig for å unngå en reprise i VM-sesongen. Foto: Heiko Junge, Scanpix
SKAL UNNGÅ REPRISE: Jaysuma Saidy Ndures sesong endte i smerter i Beijing-OL i fjor. I år har han startet sesongen seint og rolig for å unngå en reprise i VM-sesongen. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

|||Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure innledet med 10,20 på 100-meteren i B-heatet i Prefontaine Classic i Eugene i kveld.

Amerikaneren Rae Edwards vant med tiden 10,10. Han tok en klar seier, for de tre løperne som fulgte bak ham fikk alle 10,18.

Dermed er Ndure for alvor i gang med sesongen. Han innledet med å løpe en 200 meter på 20,67 sekunder i Hellas forrige lørdag og kom da på tredjeplass.

Ndure holder den norske rekorden på 100 meter med 10,01. Den ble satt i sesongåpningen i Doha i fjor, men samtidig som han satte rekorden, pådro han seg også en strekkskade som han slet med hele sesongen.

I år har han derfor valgt å følge et annet opplegg med en betraktelig senere sesongstart. Han har også valgt å ta det litt roligere i oppstarten av sesongen for å unngå skader.

For Jaysuma Saidy Ndure er selvsagt VM i Berlin sesongens store mål, og der kommer han etter all sannsynlighet til å løpe både 100 og 200 meter.

(NTB)